Βόρεια Εύβοια: Στα κάγκελα οι δασεργάτες είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Στα κάγκελα οι δασεργάτες είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο

Περίπου τρεις μήνες μετά την έναρξη του 7ετους προγράμματος της κυβέρνησης στη Βόρεια Εύβοια οι δασεργάτες ακόμα δεν έχουν λάβει τα χρήματά τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι δασεργάτες της βόρειας Εύβοιας στο Μαντούδι και την Ιστιαία ζητώντας να τους καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούνται από το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο.

Παράλληλα ζητούν να επεκταθεί το πρόγραμμα στα 15 χρόνια αλλά και να καλυφθούν τα έξοδά τους για τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν.

Τον Αύγουστο ξεκίνησε το 7ετές πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους ρητινοκαλλιεργητές και τους δασεργάτες στη Βόρεια Εύβοια. Μετά από πολλές ανακοινώσεις, υποσχέσεις και αποφάσεις 137 δασεργάτες ξεκίνησαν να δουλεύουν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Οι δασεργάτες δουλεύουν με δικά τους μηχανήματα και εξοπλισμό, όμως μέχρι και σήμερα, 3 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος παραμένουν απλήρωτοι.  Όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση δυσκολεύει γιατί δεν μπορούν να καλύψουν με δικά τους έξοδα τον εξοπλισμό και τα σύγχρονα εργαλεία που χρειάζονται για να προχωρήσει η εργασία όσο εντατικά απαιτείται.

Γιαυτό απαιτούν να καλυφθούν τα έξοδα όχι μόνο για τον εξοπλισμό αλλά και για τα καύσιμα και να πληρωθούν άμεσα για την δουλειά που προσφέρουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr