Βόρεια Εύβοια: Στο Πράσινο Ταμείο η αναγέννηση του δάσους της Κερασιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Στο Πράσινο Ταμείο η αναγέννηση του δάσους της Κερασιάς

Το Πράσινο Ταμείο ενέταξε σε αυτό τα έργα του απολιθωμένου δάσους Κερασιάς και των νέων υποδομών δασικής αναψυχής στον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννα

Η Βόρεια Εύβοια διαθέτει ένα εξαιρετικής ποιότητας φυσικό περιβάλλον, το οποίο καταστράφηκε σε σημαντικό βαθμό από τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021.

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας για την αναγέννηση της περιοχής, με επίκεντρο το «Νέο Δάσος», που συντονίζει ο κ. Σταύρος Μπένος με την ικανή ομάδα συνεργατών του, έχει επιτύχει σε χρόνο ρεκόρ να τεθεί σε εφαρμογή, ώστε η Βόρεια Εύβοια να αναγεννηθεί.

Με προτροπή του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα, αμέσως μετά την ενεργοποίηση του νέου μας χρηματοδοτικού προγράμματος για το Φυσικό Περιβάλλον 2022, το Πράσινο Ταμείο ενέταξε σε αυτό τα έργα του απολιθωμένου δάσους Κερασιάς και των νέων υποδομών δασικής αναψυχής στον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας.

Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, κ. Σταθόπουλος, παρουσίασε την Τετάρτη 23/2 τα βασικά στοιχεία των έργων αυτών στη σχετική διαδικτυακή διαβούλευση με τους τοπικούς εκπροσώπους και τους μελετητές.

Με τον τρόπο αυτό παρέχουμε το αναγκαίο χρηματοδοτικό εργαλείο, δίνουμε προτεραιότητα στην αποκατάσταση της μεγάλης φυσικής καταστροφής και θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στη διάθεση του Προγράμματος, ώστε η Εύβοια Μετά να είναι καλύτερη από ποτέ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr