Βροχή πλειστηριασμών στη Χαλκίδα για ακίνητα «φιλέτο» στο κέντρο της πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροχή πλειστηριασμών στη Χαλκίδα για ακίνητα «φιλέτο» στο κέντρο της πόλης

Προς εκποίηση 32 ακίνητα στο κέντρο της Χαλκίδας

Μια βροχή από πλειστηριασμούς αναμένεται να έρθει στις 18 Μαΐου καθώς έχει προγραμματιστεί να βγουν προς εκποίηση συνολικά 32 ακίνητα, τα οποία εντάσσονται κάτω από την ιδιοκτησία μιας και μόνο εταιρείας, της Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας στην οποία διαχειριστής είναι ο Γιάννης Δημοβέλης, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας που ίδρυσε το 1992 το ελληνικό brand ένδυσης Staff Jeans.

Συγκεκριμένα, αντιμέτωπα για πρώτη φορά με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθούν 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες εντοπίζονται σε ένα επταώροφο κτίριο-φιλέτο, το οποίο βρίσκεται πάνω στην παραλία της Χαλκίδας, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο πολυσύχναστα και κεντρικά σημεία της πόλης καθώς εκεί “χτυπά” η καρδιά της νυχτερινής και όχι μόνο διασκέδασης  με την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού εστιατορίων, καφέ αλλά και ξενοδοχείων. Με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 4,671 εκατ. ευρώ, η προσπάθεια για να εκποιηθούν τα ακίνητα θα γίνει με την διενέργεια 32 ξεχωριστών πλειστηριασμών για κάθε ιδιοκτησία. Για την ακριβότερη η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 310.000 ευρώ ενώ το αρχικό τίμημα για την φθηνότερη έχει οριστεί στα 81.000 ευρώ.

Η αρχική λειτουργία ξενοδοχείου και η μετατροπή σε χώρο μεικτής χρήσης

Πρόκειται για 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες, συνολικής επιφανείας 2.947 τ.μ., εκ των οποίων οι δύο είναι καταστήματα και οι υπόλοιπες διαμερίσματα και οι οποίες βρίσκονται σε επταώροφο κτίριο, το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο έκτασης 887,86 τ.μ. το οποίο εντοπίζεται επί της παραλιακής λεωφόρου Βουδούρη και των οδών Αντωνίου Δούνα και Αγγελή Γοβιού στον αριθμό 19 στην Χαλκίδα. Τα δύο καταστήματα βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου και διαθέτουν δικές τους εισόδους ενώ τα διαμερίσματα αναπτύσσονται στους επάνω ορόφους.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το κτίριο, εντός του οποίου εντοπίζονται οι εν λόγω ιδιοκτησίες, είχε αρχικά ανεγερθεί το 1973 με χρήση για ξενοδοχείο, ωστόσο στη συνέχεια με βάση την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2009 ανακατασκευάστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε χώρους μεικτής χρήσης (κατοικίες και ισόγεια καταστήματα). Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, το έτος κατασκευής του θεωρείται το σταθμισμένο 2005 (15% 1973 και 85% 2011). Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι οριζόντιες ιδιοκτησίες διαθέτουν διαφορετικό ποσοστό αποπεράτωσης ενώ τα διαμερίσματα που βρίσκονται στος δύο τελευταίους ορόφους, δηλαδή στο πέμπτο και τον έκτο, έχουν υποστεί φθορές από προσβολή των δομικών στοιχείων από υγρασία. Αν και η αυτοψία του κτιρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους έγινε μόνο εξωτερικά, στην έκθεση εκτιμάται ότι εσωτερικά το επίπεδο της συντήρησης είναι τυπικό.

Ο Γιάννης Δημοβέλης και η “Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας”

Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas ενώ τα ακίνητα κατασχέθηκαν για οφειλές της Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας, η οποία εδρεύει στην ΒΙ.ΠΕ Λάρισας στον δήμο Μακρυχωρίου. Η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία συστάθηκε το 2007 με στόχο την ανάπτυξη, διαχείριση, εκμετάλλευση και πώληση ακίνητης περιουσίας φαίνεται να συνδέεται τουλάχιστον κατά το παρελθόν με τον όμιλο ενδυμάτων Staff Jeans ενώ διαχειριστής της Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας από τότε που ιδρύθηκε είναι ο Γιάννης Δημοβέλης, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του ελληνικού brand Staff Jeans.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας τόσο το 2015 όσο και το 2014 εμφάνισε μηδενικά έσοδα, ενώ οι ζημιές το 2015 περιορίστηκαν σε 220.209 ευρώ έναντι 772.897 ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Τέλος, οι συνολικές της υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν στα 7,1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr