Ζεμπίλης: Δεκτό το αίτημα για διεύρυνση του 7ετούς προγράμματος των ρητινοκαλλιεργητών 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζεμπίλης: Δεκτό το αίτημα για διεύρυνση του 7ετούς προγράμματος των ρητινοκαλλιεργητών 

Θα συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι ρητινοκαλλιεργητές στο 7ετες πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ μετά από αίτημα του Θανάση Ζεμπίλη

Στο 7ετές Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ θα συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι ρητινοκαλλιεργητές, που στερήθηκαν της εργασίας τους, ανεξαρτήτως εάν είναι μέλη Αναγκαστικών Δασικών Συνεταιρισμών.

Όπως είναι γνωστό, μερίδα στους συνεταιρισμούς αυτούς μπορούσε να έχει μόνο ένα μέλος κάθε οικογένειας, γεγονός που απέκλειε τα υπόλοιπα μέλη από το πρόγραμμα. Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα για το θέμα αυτό και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για την κρατική αρωγή κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο εξάμηνο του προγράμματος θα ενταχθούν, σύμφωνα με την υφιστάμενη προκήρυξη, ρητινοκαλλιεργητές μέλη των ΔΑΣΕ και των Δασικών Αναγκαστικών Συνεταιρισμών. Ακολούθως, και στους επόμενους κύκλους θα ενταχθούν όλοι  οι ρητινοκαλλιεργητές, ανεξαρτήτως της ιδιότητας αυτής. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα, κατατίθενται το επόμενο διάστημα τροπολογία στη Βουλή η οποία θεραπεύει τις στρεβλώσεις και τους αποκλεισμούς.

«Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική εξέλιξη. Αυτοί οι άνθρωποι αδίκως είχαν αποκλειστεί και με νομοθετική παρέμβαση που έρχεται σύντομα στη Βουλή θα μπορέσουν να ενταχθούν στο Β’ κύκλο και να συνεχίσουν να δουλεύουν και να φροντίζουν το δάσος», υπογράμμισε ο Θανάσης Ζεμπίλης, που συμμετείχε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη.

Νωρίτερα ο Θανάσης Ζεμπίλης, με συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Καραγιάννη και το Star Κεντρικής Ελλάδας, είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να αρθούν όλα τα εμπόδια και να αρχίσει άμεσα το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για τους ρητινοκαλλιεργητές. «Αντικειμενικά, η κυβέρνηση τους τελευταίους 10 μήνες, από τότε που συνέβη αυτή η τεράστια φυσική καταστροφή, έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα. Έχει διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά και έχει στηρίξει πολλούς κλάδους. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι να μην αδικηθεί η όλη προσπάθεια αυτή την ώρα, που είναι η κρίσιμη ώρα. Ο κόσμος περιμένει και πρέπει μέσα στους επόμενους δύο μήνες, που θα έχει περάσει ένας χρόνος από την αποφράδα εκείνη ημέρα, να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων για όλους τους κλάδους», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Βουλευτής Ευβοίας.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://tvstar.gr/2022/06/07/krisimo-to-simerino-rantevou-stin-athina-gia-tous-retsinades/

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr