Ακρίβεια: καλαμαράκι και γαρίδες έγιναν… αστακός στο φετινό σαρακοστιανό τραπέζι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: καλαμαράκι και γαρίδες έγιναν… αστακός στο φετινό σαρακοστιανό τραπέζι

Δεν υπάρχει πια ψάρι των φτωχών ό,τι βγαίνει από τη θάλασσα μυρίζει… χρυσάφι.

Είδος πολυτελείας, τα θαλασσινά για τους καταναλωτές, καθώς πλέον οι αυξήσεις τα καθιστούν απλησίαστα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το καλαμάρι σήμερα πωλείται μέχρι και 10 ευρώ το κιλό ενώ το χταπόδι ακόμη και 22 ευρώ το κιλό.

Δεν υπάρχει πια ψάρι των φτωχών ό,τι βγαίνει από τη θάλασσα μυρίζει… χρυσάφι.

Πολλοί καταναλωτές σχεδόν δεν πλησιάζουν τους πάγκους των ιχθυοπωλείων.

Με την Σαρακοστή να βρίσκεται προ των πυλών, οι τιμές σε θαλασσινά και ψάρια είναι ήδη απλησίαστες.

Αντί να τσιμπάνε δόλωμα, «τσιμπάνε» πορτοφόλια τα θαλασσινά αφού σήμερα κοστίζουν:

-Καλαμάρι: 10€/kg

-Χταπόδι: 16-22€/kg

-Ανάμεικτα θαλασσινά: 9-11,70€/kg

-Σουπιά: 10,80-20€/kg

-Μπακαλιάρος: 14- 17,80€/kg

Οι ιχθυοπώλες, πάντως, δεν κρύβουν ότι όσο πλησιάζει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι τιμές θα ανέβουν κι άλλο.

Στις ψαραγορές της χώρας υπάρχει η ελπίδα ότι, έστω και με μικρότερες αγορές, οι καταναλωτές θα γιορτάσουν τα κούλουμα, ώστε να ζεσταθούν… τα ταμεία.

Στα σούπερ μάρκετ από την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρχει το «καλάθι της Σαρακοστής» με τουλάχιστον δύο είδη κατεψυγμένων θαλασσινών.

Την ίδια ώρα, οι ιχθυοπώλες της Βαρβακείου αγοράς ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου να φτιάξουν και το δικό τους «καλάθι της ψαραγοράς», στα πρότυπα της περσινής τους πρωτοβουλίας.

MEGA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr