ΔΥΠΑ – Επίδομα 200 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται – Πώς υποβάλλετε αίτηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ – Επίδομα 200 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται – Πώς υποβάλλετε αίτηση

Οικονομική βοήθεια 200 ευρώ για ομάδες ανέργων από τη ΔΥΠΑ

Μία νέα οικονομική ενίσχυση έρχεται για τους ανέργους της ΔΥΠΑ εκτός από την επιταγή ακρίβειας που θα καταβληθεί την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι με μία αίτηση μπορούν να διεκδικήσουν να λαμβάνουν για 12 μήνες το ποσό των 200 ευρώ τον μήνα.

Η αίτηση δεν είναι πολύπλοκη, καθώς απαιτούνται μόλις δύο δικαιολογητικά και ΑΜΚΛ και ταυτότητα.

Οι δικαιούχοι

Το επίδομα αφορά σε μακροχρόνια άνεργους από 20 έως 66 ετών, των οποίων έχει λήξει η τακτική επιδότηση και δεν πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος).

Πώς υποβάλλετε αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:

  • Aυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services -Μέσω των ΚΕΠ

Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ευρώ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr