Εκπαιδευτικοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για αίτηση για το voucher 200 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπαιδευτικοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για αίτηση για το voucher 200 ευρώ

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για αίτηση για το Voucher 200 ευρώ για τους εκπαιδευτικούς.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για αίτηση για το Voucher 200 ευρώ για τους εκπαιδευτικούς.

Πολύ σύντομα θα μπορούν να κάνουν αίτηση για το voucher των 200 ευρώ οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της χώρας, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι συσκευές που επιδοτούνται είναι οι εξής:

φορητές ταμπλέτες (tablets)

φορητούς υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1)

σταθερούς υπολογιστές (desktops, all- in-one)

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός της ημέρας και οι εκπαιδευτικοί θα χρειαστούν τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι των 200 ευρώ είναι εκπαιδευτικοί τόσο των δημόσιων σχολείων όσο και των ιδιωτικών σχολείων της χώρας, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα μπορούν δηλαδή όλοι, χωρίς άλλα κριτήρια, να κάνουν αίτηση και να τους χορηγηθεί το κουπόνι.

Η αίτηση, η επιταγή και η αγορά

Όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, θα χρησιμοποιήσετε τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet για να συμπληρώσετε τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους.

Στη συνέχεια θα πάρετε την επιταγή και θα μπορείτε άμεσα να την χρησιμοποιήσετε, επιδεικνύοντας το barcode που θα σας έχει αποσταλεί, σε οποιοδήποτε κατάστημα της επιλογής σας.

Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων θα ορίζονται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείο Παιδείας και για να καταστεί κάποιος δικαιούχος της ενίσχυσης θα πρέπει προηγουμένως να καταθέσει Αίτηση Επιχορήγησης και να λάβει σχετική έγκριση. Η αίτηση μπορεί να υποβάλλεται από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό που είναι και ωφελούμενος. Κάθε ένας υποβάλει αίτηση μια φορά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr