ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι δικαιούχοι

Οικονομική ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού.
Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι δικαιούχοι

Στην ανακοίνωση του έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, τόνισε: «Πρέπει να δράσουμε, ακόμα μια φορά, και σε επίπεδο εθνικό. Έτσι, αύριο το πρωί, οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν ένα τρίμηνο πρόγραμμα σημαντικών πρόσθετων ενισχύσεων.

Πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας:

την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα.
Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος.
Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.
Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Και, βέβαια, όλα αυτά πλαισιώνονται από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. Γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι, δυστυχώς, ακόμα χαμηλοί. Και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Είναι μία πρωτοβουλία η οποία έρχεται σε συνέχεια των 2,6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί από το ξέσπασμα της ενεργειακής αναστάτωσης. Και για μέτρα που θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Όπως είπα, η εφαρμογή τους θα είναι απλή και θα εξηγηθεί αύριο αναλυτικά από τους αρμόδιους Υπουργούς».

Πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρωί της Πέμπτης (17/03) ώστε να ξεκαθαρίσουν οι λεπτομέρεις για το έκτακτο βοήθημα και ποιο θα είναι τελικά το ύψος του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ