ΕΝΦΙΑ – Νέα μείωση: Πώς θα πάρετε έξτρα έκπτωση 10%
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ – Νέα μείωση: Πώς θα πάρετε έξτρα έκπτωση 10%

«Όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει επιπλέον έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ» επεσήμανε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Και νέα μέτρα ελάφρυνσης της φορολογίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης για την οικονομία, που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%. “Με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, για να υπάρχει ιδιωτική κάλυψη απέναντι στη φυσική καταστροφή, με ένα σημαντικό κίνητρο για την περαιτέρω μείωση της φορολογίας”, σημείωσε.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μία ακόμη παρέμβαση η οποία σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών», είπε ο πρωθυπουργός. «Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, 10%», εξήγησε επισημαίνοντας ότι έτσι θα ενθαρρύνονται οι πολίτες να ασφαλίζουν τα σπίτια τους έναντι των καταστροφών με ένα σημαντικό κίνητρο.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι:

-Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Το κόστος ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος.

-Αναμορφώνεται το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς, με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά. Από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ στα 120 ευρώ για όσους έχουν δυο παιδιά, από 120 ευρώ στα 170 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά και από 170 ευρώ σε 220 ευρώ για όσους έχουν τέσσερα παιδιά, με σκοπό την εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Κόστος 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ανέφερε επίσης πως πρέπει να παρέμβουμε σε διάφορα πεδία στο Δημόσιο. Ένα από αυτά είναι τα επιδόματα θέσης. Πρέπει να τα αυξήσουμε και θα τα αυξήσουμε. Είμαι ανοιχτός στο να διευρύνουμε το πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο, δήλωσε. Θα χρειαστεί να ξαναδούμε τα ειδικά μισθολόγια, όπως των ενόπλων δυνάμεων και των γιατρών, τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr