ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Voucher τον Ιούλιο

Η πλατφόρμα των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στις 24 Ιουνίου εν τέλει αφού αρχικά υπολογιζόταν να ανοίξει το πρώτο 10ήμερο η δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Voucher τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο προβλέπεται να δοθεί  η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Η πλατφόρμα των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στις 24 Ιουνίου εν τέλει αφού αρχικά υπολογιζόταν να ανοίξει το πρώτο 10ήμερο η δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Νεότερα δεδομένα αναφέρουν ότι οι αιτήσεις θα εξεταστούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου και τότε θα μπορούν οι ωφελούμενοι να πάρουν το κουπόνι και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην αγορά συσκευής της επιλογής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εξέταση των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί γύρω στις 15 Ιουλίου. Μετά από αυτό το βήμα, οι δικαιούχοι θα τυπώσουν το εκπτωτικό voucher το οποίο θα παρουσιάζουν στο κατάστημα και θα υπολογίζεται η έκπτωση που έχει δοθεί, από 35% έως 50%, και θα υπολογιστεί η τελική τιμή.

Ενδεικτικά, τα ποσά που θα γλιτώσετε

Air-condition: 300 ευρώ
Ψυγεία: 300 ευρώ
Καταψύκτης: 150 ευρώ

Σε κάθε περίπτωση, το τελικό ποσό θα εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η κάθε συσκευή και φυσικά το κόστος της.

Για να κάνετε την αίτηση και να μπορέσετε να πάρετε το κουπόνι, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα τα εξής τρία στοιχεία:

Το ΑΦΜ σας
Τον ΑΜΚΑ σας
Τον αριθμό της παροχής

Κάθε νοικοκυριό μπορεί να αντικαταστήσει έως τρεις συσκευές από τις εξής κατηγορίες:

Ψυγεία
Καταψύκτες
Κλιματιστικά

Η βασική προϋπόθεση για αντικατάσταση συσκευών

Από το πρόγραμμα θα μείνουν εκτός όσοι δεν πληρούν τη μία απαραίτητη προϋπόθεση: Να λειτουργεί η παλιά συσκευή που θέλουν να αντικαταστήσουν. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ένα παλιό air condition που έχει χαλάσει, τότε δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Πώς θα κάνετε αίτηση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Η ειδική πλατφόρμα θα περιλαμβάνεται στο gov.gr. Οι ωφελούμενοι θα εισέρχονται σε αυτή με τους κωδικούς Taxisnet για να κάνουν την αίτηση. Ο ενδιαφερόμενος, είτε μόνος του, είτε μέσω του λογιστή του θα μπορεί να δηλώσει στο σύστημα ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Σημειώνεται πως τα χρήματα δεν θα λαμβάνονται με πίστωση ποσού. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει ένα εκπτωτικό κουπόνι. Θα μπορεί να επιλέξει όποια συσκευή επιθυμεί, απλά αυτή θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιδότησης

«Ανεξαρτήτως εισοδήματος» θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν αίτηση για την επιδότηση, όμως θα μπει «κόφτης» εφόσον ξεπεράσουν τις 350.000 που προβλέπονται οι αιτήσεις. Όπως εξήγησε σε χθεσινές του δηλώσεις ο αρμόδιος υπουργός, «όλοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα με μία διαφορά ότι θα υπάρχει αντικειμενική κατάταξη βάσει κοινωνικών κριτηρίων (μέλος με αναπηρία, πολύτεκνη οικογένεια, χαμηλό εισόδημα ). Άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες έχουν περισσότερα μόρια, επομένως θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα επιλεγούν να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ