Έρχεται και δεύτερο επίδομα θέρμανσης: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται και δεύτερο επίδομα θέρμανσης: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Υπενθυμίζεται πως σήμερα τελειώνει η διορία αιτήσεων για του επιδόματος θέρμανσης

Νέο επίδομα θέρμανσης έρχεται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος σύμφωνα με ρεπορτάζ από ΤΑ ΝΕΑ.

Καθώς ο πρώτος γύρος για την προσδορά του επιδόματος κλείνει τέλος του μήνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η επιδότηση στα πρατήρια είναι προς επέκταση.

Δικαιούχοι για τις επόμενες πληρωμές μέχρι και τέλος Απριλίου είναι όσοι καταθέσουν αίτηση και σήμερα που κλείνει η πλατφόρμα ενώ πρώτη πληρωμή θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου και θα αφορά 1 εκατομμύριο καταναλωτές.

Όσον αφορά το από τι θα εξαρτηθεί αυτή η “δεύτερη επιταγή” η αναφέρει η εφημερίδα πως το μέτρο θα επαναξεταστεί, με τις πληροφορίες να λένε πως η επιδότηση στην αντλία θα συνεχιστεί τους πρώτους μήνες του 2023.

Με την κρατική επιδότηση, την έκπτωση από τα διυλιστήρια και την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σήμερα βρίσκεται στη χώρα μας στο 1,17 με 1,20 ευρώ το λίτρο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα τελειώνει ο χρόνος για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, καθώς όπως είναι προγραμματισμένο, λήγει το βράδυ η διορία για αιτήσεις στο myΘέρμανση.

Οι παλαιοί δικαιούχοι θα λάβουν ως προκαταβολή ποσό ίσο με το ποσό που έλαβαν πέρυσι.

Για τους νέους δικαιούχους, που υπέβαλαν αίτηση, η πληρωμή θα γίνει επίσης μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, τα χρήματα που θα μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αφορούν τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταχωρηθεί τα απαιτούμενα στοιχεία έως σήμερα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr