ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστίαση: Παράταση στις αιτήσεις για θερμάστρες έως 28 Απριλίου – Με αναδρομική ισχύ η ενίσχυση των δικαιούχων

Μέχρι τις 28 Απριλίου, παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων στη δράση του ΕΣΠΑ που επιχορηγεί επιχειρήσεις εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.
Εστίαση: Παράταση στις αιτήσεις για θερμάστρες έως 28 Απριλίου – Με αναδρομική ισχύ η ενίσχυση των δικαιούχων

Παρατείνεται, έως τις 28 Απριλίου, η υποβολή αιτήσεων στη δράση του ΕΣΠΑ που επιχορηγεί επιχειρήσεις εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, υπέγραψε, χθες, τη σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που δραστηριοποιούνται σε έναν τουλάχιστον από τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

* 56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης

* 56.29.20: Υπηρεσίες καντίνας

* 56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών

* 55.10: Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

* 55.20: Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

Στις δικαιούχους ενίσχυσης περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ των παραπάνω υποκατηγοριών, εκτός των 55.20.12 (Υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες σε ιδιοκτησίες χρονομεριστικής μίσθωσης) και 55.20.19 (Αλλες υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες, χωρίς καθημερινή καθαριότητα).

Η δράση, ύψους 60 εκατ. ευρώ, προβλέπει την επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν εξωτερικό χώρο εστίασης, για την αγορά μιας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ έκαστη (χωρίς ΦΠΑ). Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης ή ανά ξενοδοχείο/τουριστικό κατάλυμα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.

Η ενίσχυση των δικαιούχων έχει αναδρομική ισχύ. Με άλλα λόγια, καλύπτει την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων, που πραγματοποιήθηκε από 1ης.2.2020 και πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://heating-devices.mindev.gov.gr.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ