ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια – Εστίαση: Ξεκίνησαν τα λουκέτα – Την επιδότηση ενοικίου ζητούν οι εστιάτορες

Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την εστίαση επισημαίνουν ο πρόεδρος του σωματείου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ και ο κυβερνητικός βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης.
Εύβοια – Εστίαση: Ξεκίνησαν τα λουκέτα – Την  επιδότηση ενοικίου ζητούν οι εστιάτορες

Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την εστίαση επισημαίνουν ο πρόεδρος του σωματείου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ και ο κυβερνητικός βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης.

Ο Βασίλης Ευθυμίου, μιλώντας στο evima.gr περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις του κλάδου με τα λουκέτα τόσο σε καταστήματα της παραλίας της Χαλκίδας όσο και στην υπόλοιπη Εύβοια να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

“Το πρόβλημα στην Χαλκίδα και σε όλη την Εύβοια με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης είναι πια ορατό με γυμνό μάτι.
Η κατάσταση είναι τραγική τα λουκέτα πλέον είναι υπαρκτά κάνοντας μια βόλτα στην πολυσύχναστη παραλία της Χαλκίδας η εικόνα μόνο κατάθλιψη σου δημιουργεί. Χθες μετά τις δηλώσεις του Υπουργού οικονομικών στον alpha επικοινώνησα μαζί του και του μετέφερα την δραματική κατάσταση την οποία βιώνουμε και την απόγνωση των συναδέλφων. Την ίδια εικόνα μετέφερα και στους τοπικούς βουλευτές που έδειξαν να αφουγκράζονται το πρόβλημα και τους ζήτησα άμεσα λύσεις, όπως για παράδειγμα η επιδότηση ενοικίου. αφού πλέον τίθεται θέμα βιοπορισμού εργαζομένων και επιχειρήσεων. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν σειρά επαφών με κυβερνητικούς, Υπουργούς και Υφυπουργούς μήπως έστω και αργά αντιληφθούν την πραγματική εικόνα που βιώνουμε και όχι τους πλασματικούς αριθμούς που βλέπουν”, σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ.

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι «πράγματι ο συγκεκριμένος κλάδος δοκιμάζεται. Το διαπιστώνω καθημερινά στην πόλη που ζω, την Χαλκίδα. Συνομίλησα χθες για το πρόβλημα με τον κ. Β. Ευθυμίου, τον Πρόεδρο του Σωματείου για την Εστίαση Χαλκίδας, και συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται λήψη άμεσων μέτρων, όπως για παράδειγμα η επιδότηση ενοικίου. Θα κινηθώ προς την κατεύθυνση να υπάρξουν μέτρα πιο άμεσα και συστηματικά για τη στήριξη της εστίασης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ