Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» στην εστίαση- Eπιχειρηματίες με έως και 50% μείωση τζίρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» στην εστίαση- Eπιχειρηματίες με έως και 50% μείωση τζίρου

Μάλιστα, "καμπανάκι” έκρουσε λίγες μέρες νωρίτερα για την κατάσταση και ο Πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας Βασίλης Ευθυμίου, μιλώντας στο evima.gr.

Προβληματισμό εξακολουθούν να προκαλούν τα στοιχεία που προκύπτουν από την εστίαση στην Εύβοια καθώς αν και έχουμε μπει πλέον στην “καρδιά του καλοκαιριού” διανύοντας τις πρώτες μέρες του Αυγούστου η μείωση στον τζίρο των καταστημάτων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής ειδικά εάν συγκριθεί με αυτή της περσινής χρονιάς.

Με βάση το παραπάνω, καταστηματάρχες στην εστίαση βρίσκονται σε καθεστώς μεγάλης ανησυχίας καθώς, θα πρέπει να σημειωθεί πώς παρόλη την συνεχόμενη εισροή τουριστών στο νησί αλλά και την άρση των μέτρων της πανδημίας κορωνοιού που είχαν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια και επηρέαζαν τα δεδομένα της εστίασης, επιχειρήσεις σε περιοχές στην Εύβοια  είδα τον τζίρο τους μειωμένο ακόμη και κατά 50% σε σχέση με το 2021.

Μάλιστα, “καμπανάκι” έκρουσε λίγες μέρες νωρίτερα για την κατάσταση και ο Πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας Βασίλης Ευθυμίου, μιλώντας στο evima.gr.

Όπως εξήγησε η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της τελευταίες εβδομάδες είναι μειωμένη σε μεγάλο βαθμό.

“Μια οι συνεχείς αυξήσεις τιμών των βασικών αγαθών που συρρικνώνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και μια η συνεχείς αυξήσεις των καυσίμων και της ενέργειας έχουν περιορίσει τις εξόδους του καταναλωτικού κοινού με άμεση επίπτωση στα καταστήματα μας” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κο Ευθυμίου, οι συνεχείς ανατιμήσεις των πρώτων υλών στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μετακυλίονται στο πελάτη αφού όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για μια επιχείρηση να τυπώνει φυλλάδια η καταλόγους κάθε δυο τρεις μέρες που αλλάζουν οι τιμές και συνέχεια να κάνει αυξήσεις, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να δουλεύουν με ζημιά.

“Τώρα πλέον δεν είναι μόνο τα καταστήματα εστίασης που έχουν πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά από την πανδημία αλλά και όλο το καταναλωτικό κοινό και νοικοκυριά με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον” συνόψισε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr