ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια: Πότε θα γίνει η νέα κλήρωση για το voucher του «Τουρισμός για Όλους 2022»

Πότε θα γίνει η νέα κλήρωση για επιδότηση των διακοπών σε Εύβοια και όχι μόνο μέσω του «Τουρισμός για Όλους 2022»
Εύβοια: Πότε θα γίνει η νέα κλήρωση για το voucher του «Τουρισμός για Όλους 2022»

Nέα κλήρωση από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά αναμένεται να γίνει στα πλαίσια του «Τουρισμός για Όλους 2022» ενώ κι άλλοι δικαιούχοι, αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που επιδοτεί μέσω voucher τις διακοπές τόσο στην Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Αυτό σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ενώ επισήμανε ότι τα προγράμματα αυτά θα ισχύουν μέχρι το 2025.

Η κ. Ζαχαράκη απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η αγορά που πρωταγωνιστεί φέτος στην Ελλάδα είναι η Βρετανία και ακολουθεί η Γερμανία, ενώ όπως είπε ισχυρό είναι το κύμα και από την Αμερική.

«Οι ταξιδιώτες ψηφίζουν Ελλάδα, με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό» υπογράμμισε η Υφυπουργός Τουρισμού.

Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι η επιτυχία πιστώνεται στην Ελλάδα και στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στα αεροδρόμια, αναφέροντας ότι στα αεροδρόμια της Ελλάδας η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με όσα παρατηρούνται στο εξωτερικό, σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις

Τόνισε ότι σε κάποια μέρη θα ξεπεράσουμε τα νούμερα του 2019, ενώ όπως είπε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο βλέπουμε πολύ μεγάλη αύξηση στις αφίξεις.

Σχετικά με την μέση δαπάνη είπε πως φαίνεται ότι αυξάνει. «Ο κόσμος δαπανά χρήματα. Οι Αμερικανοί δαπανούν χρήματα όπως και οι Βρετανοί», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος είναι η στήριξη του εγχώριου τουρισμού. Όπως είπε καταγράφεται υψηλή τάση να πηγαίνουν στον τόπο καταγωγής, ωστόσο όπως είπε υπάρχει και μια αυξητική τάση σε παραδοσιακούς προορισμός.

«Βοηθούν και τα προγράμματα στήριξης όπως ο κοινωνικός τουρισμός και το Τουρισμός για όλους», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.

ΠΗΓΗ: ANT1

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ