ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια ρεπορτάζ evima.gr: Κραυγή αγωνίας από την εστίαση – Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα

Τι λέει στο evima.gr ο πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ, Βασίλης Ευθυμίου
Εύβοια ρεπορτάζ evima.gr: Κραυγή αγωνίας από την εστίαση – Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα

Κραυγή αγωνίας για την επόμενη ημέρα της εστίασης από τον πρόεδρο του σωματείου, ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ, Βασίλη Ευθυμίου. Μιλώντας στο evima.gr περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις του κλάδου με τα λουκέτα τόσο σε καταστήματα της παραλίας της Χαλκίδας όσο και στην υπόλοιπη Εύβοια να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

“Το πρόβλημα στην Χαλκίδα και σε όλη την Εύβοια με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης είναι πια ορατό με γυμνό μάτι.
Η κατάσταση είναι τραγική τα λουκέτα πλέον είναι υπαρκτά κάνοντας μια βόλτα στην πολυσύχναστη παραλία της Χαλκίδας η εικόνα μόνο κατάθλιψη σου δημιουργεί. Χθες μετά τις δηλώσεις του Υπουργού οικονομικών στον alpha επικοινώνησα μαζί του και του μετέφερα την δραματική κατάσταση την οποία βιώνουμε και την απόγνωση των συναδέλφων. Την ίδια εικόνα μετέφερα και στους τοπικούς βουλευτές που έδειξαν να αφουγκράζονται το πρόβλημα και τους ζήτησα άμεσα λύσεις, αφού πλέον τίθεται θέμα βιοπορισμού εργαζομένων και επιχειρήσεων. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν σειρά επαφών με κυβερνητικούς, Υπουργούς και Υφυπουργούς μήπως έστω και αργά αντιληφθούν την πραγματική εικόνα που βιώνουμε και όχι τους πλασματικούς αριθμούς που βλέπουν”, σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ.

 

Νέο πακέτο στήριξης σε εστίαση και πολιτισμό ανακοίνωσε χθες το βράδυ στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω ο Κυριάκος Μητσοτάκης    

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε νέο πακέτο στήριξης και για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σήμερα τα αρμόδια υπουργεία θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες θα έχουν να κάνουν τόσο με τους επιχειρηματίες, όσο και με τους εργαζόμενους, σε εστίαση και πολιτισμό.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων αλλά και εργαζόμενων σε κλάδους οι οποίοι έχουν πληγεί από αυτό το οποίο συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Συγκεκριμένα, αναφέρομαι προφανώς και στους κλάδους του πολιτισμού, αλλά και στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει υποστεί μία ζημιά.

Θα δοθεί η δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση, εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν θα χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο, να βάλουν το 25% των εργαζόμενών τους σε καθεστώς αναστολής. Άρα να μην πληρώνονται ουσιαστικά από την επιχείρηση.

Είναι μία σημαντική παρέμβαση που θα βοηθήσει την εστίαση αυτή τη στιγμή. Ο σκοπός μας πάντα ποιος είναι, κ. Χατζηνικολάου; Να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας. Δεν θα θέλαμε άνθρωποι αυτή τη στιγμή, εργαζόμενοι στην εστίαση να χάσουν τη δουλειά τους επειδή κάποια επιχείρηση πιέζεται προσωρινά.

Και τονίζω το προσωρινά διότι ειδικά η εστίαση βοηθήθηκε πάρα πολύ από το κράτος με σημαντικότατα ποσά Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με κάλυψη των ενοικίων, μετάθεση των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Και η εστίαση, για να είμαστε δίκαιοι, μέχρι να μας χτυπήσει το κύμα της Όμικρον πήγαινε -και πιστεύω και θα πάει και στη συνέχεια- πάρα πολύ καλά.

Άρα τι θέλουμε να κάνουμε; Θέλουμε να δώσουμε ένα πρόσθετο δίχτυ ασφάλειας σε αυτές τις εβδομάδες -ελπίζουμε ότι θα είναι εβδομάδες- μέχρι να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε πλήρη λειτουργία και να απομακρύνουμε και τους λίγους περιορισμούς, οι οποίοι όμως δεν είναι για την εστίαση και για τον πολιτισμό αμελητέοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ