Καλάθι του νοικοκυριού: Τι ζητούν οι κρεοπώλες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι του νοικοκυριού: Τι ζητούν οι κρεοπώλες

Για αθέμιτο ανταγωνισμό κάνουν λόγο οι κρεοπώλες σε σχέση με το καλάθι του νοικοκυριού

Σε ισχύ έχει τεθεί από σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου το «καλάθι του νοικοκυριού» από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από τον κλάδο των κρεοπωλών έχουν εκφραστεί αντιδράσεις για το νέο μέτρο με τον εκπρόσωπο του κλάδου κ Βασίλη Ντελληφιλιππίδη να κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ζητάμε να μπουν στο “καλάθι του νοικοκυριού” όλα τα μικρά καταστήματα των  τροφίμων, τα κρεοπωλεία, τα μανάβικα, οι φούρνοι και τα ψαράδικα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνεται προώθηση μόνο των σουπερμάρκετ», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας.

Ο κ. Ντεληφιλιππίδης σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο καλάδι εάν οι κλάδοι έχουν ειδική σήμανση απάντησε πως: «Αν θα βάλουμε σήμανση, θα είναι μια απόφαση πανελλαδική της Ομοσπονδίας μας, απάντησε και πρόσθεσε πως είτε με σήμανση, είτε χωρίς, οι κρεοπώλες  έχουν μάθει να είναι τίμιοι απέναντι στον καταναλωτή. Και αυτό το σέβεται ο καταναλωτής και το αναγνωρίζει σε καθημερινή βάση».

 Πώς θα είναι το καλάθι των κρεοπωλών

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντεληφιλιππίδης αποκάλυψε πως οι κρεοπώλες σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα καλάθι αντίστοιχο με το αυτό του νοικοκυριού που περιλαμβάνει προϊόντα των σούπερ μάρκετ.

«Εμείς τον υγιή ανταγωνισμό τον θέλουμε. Τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το σπρώξιμο του καταναλωτή  προς τα σούπερ μάρκετ, αυτό είναι απαράδεκτο και δεν το δεχόμαστε. Ήδη εμείς σαν Ένωση μιλάμε με προμηθευτές, παραγωγούς,  ώστε να μπορέσουμε και εμείς με πολλά κομμάτια κρέατος και κατά επιλογή του πελάτη να πάμε και να μπούμε στο λεγόμενο καλάθι του νοικοκυριού. Δεν θα το λέμε εμείς όμως έτσι ».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr