Με ένα κλικ η αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσω gov
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ένα κλικ η αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσω gov

Δείτε εδώ πώς θα γίνεται η αλλαγή παρόχου ρεύματος

Η μετακίνηση σε νέο προμηθευτή ρεύματος, θα πραγματοποιητεμέσω της ένταξης της διαδικασίας στο Gov.gr wallet με ένα μόνο κλικ, χωρίς καμία ανταλλαγή φυσικών ή ψηφιακών εγγράφων.

Μάλιστα η νέα εφαρμογή θα αλλάξει τα δεδομένα στην αλλαγή προμηθευτή ρεύματος και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Μάλιστα οι καταναλωτές που θέλουν να αλλάξουν πάροχο, θα μπορούν να το κάνουν χωρίς να στέλνουν δικαιολογητικά, καθώς όλα αυτά θα τα αντλούν οι εταιρείες από το gov.gr, εν μέσω των αυξημέρων τιμολογίων που ανακοινώθηκαν.
Επομένως, αν κάποιος θέλει να αλλάξει προμηθευτή, απλώς θα λαμβάνει μία ειδοποίηση στο «ψηφιακό πορτοφόλι», με την οποία θα ενημερώνεται για τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για το συμβόλαιο και τα οποία χρειάζεται να αντλήσει η εταιρεία. Αν συναινέσει μέσω της ενημέρωσης, τότε θα ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Αυτή η διαδικασία θα κάνει πιο εύκολη τη μετακίνηση σε νέο προμηθευτή για τα πράσινα και τα κίτρινα τιμολόγια, ειδικά στο νέο περιβάλλον πυο διαμορφώθηκε με τις μεγάλες αυξήσεις που σημειώθηκαν από 1η Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι αναφερόμενος στις ανατιμήσεις στα πράσινα τιμολόγια του Ιουνίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, απηύθυνε σύσταση προς τους καταναλωτές να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον έχει προχωρήσει σε υπερβολικές αυξήσεις.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Σκυλακάκης προέτρεψε επίσης τους καταναλωτές να παρακολουθούν τις τιμές ανάλογα με το ενεργειακό τους προφίλ. Πρόσθεσε πως όσοι έχουν μικρές καταναλώσεις μπορούν να μετακινηθούν σε ένα σταθερό (μπλε) τιμολόγιο, καθώς υπάρχουν 6μηνα προϊόντα ακόμη και κάτω από 10 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, και 12μηνα με 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr