ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι πρέπει να συνεννοηθούν άμεσα με την εφορία για να λάβουν το Power Pass

H πλατφόρμα του Power Pass θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου ωστόσο συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών πρέπει να συνεννοηθούν με την εφορία προκειμένου να το λάβουν.
Ποιοι πρέπει να συνεννοηθούν άμεσα με την εφορία για να λάβουν το Power Pass

Συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, πρέπει να σπεύσουν άμεσα στην εφορία προκειμένου να μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ, Power Pass.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα του Power Pass θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου.

Aυτό αφορά μεταξύ άλλων όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν σε άλλη πόλη και καταβάλουν ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία αλλά και φορολογούμενους που έχουν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.

Φορολογική δήλωση: Οι δύο αλλαγές

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά οι πολίτες κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης θα μπορούν να δουν τα βασικά στοιχεία που έχουν ληφθεί από φορείς τόσο για εισοδήματα (τρέχουσες και αναδρομικές αποδοχές, αγροτικές επιδοτήσεις – ενισχύσεις, μερίσματα, τόκοι, δικαιώματα κ.λπ.), όσο και για δαπάνες (δίδακτρα, δάνεια, δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής κ.ά.) σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα και ξεχωριστά για τον κάθε σύζυγο/μέλος συμφώνου συμβίωσης.

Συμπληρώνονται σε διακριτούς κωδικούς, τόσο τα κοινά τέκνα, όσο και τα τέκνα κάθε συζύγου ή μέλους συμφώνου συμβίωσης, που δεν έχουν αποκτηθεί από κοινού (μη κοινά τέκνα). Όταν οι γονείς δεν υποβάλλουν από κοινού δήλωση, συμπληρώνεται και ο ΑΦΜ του άλλου γονέα. Επίσης, εκτός από τον ΑΜΚΑ, συμπληρώνεται υποχρεωτικά και ο ΑΦΜ των τέκνων, εφόσον έχει αποκτηθεί. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δώσουν στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία επικοινωνίας τους πριν από την υποβολή της δήλωσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ