ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβληματισμός για την εστίαση στην Εύβοια: Δεν βρίσκουμε προσωπικό λένε οι καταστηματάρχες

Ενδεικτική είναι εξάλλου η παρατήρηση που είχε κάνει ο πρόεδρος του σωματείου εστίασης Εύβοιας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», Βασίλης Ευθυμίου στο evima.gr για έλλειψη στοχευμένων μέτρων εξορθολογισμού στην εστίαση από την πλευρά της πολιτείας.
Προβληματισμός για την εστίαση στην Εύβοια: Δεν βρίσκουμε προσωπικό λένε οι καταστηματάρχες

Σοβαρό πρόβλημα σε όλη την Εύβοια έχει προκύψει αναφορικά με την έλλειψη εργατικού δυναμικού στον κλάδο της εστίασης.

Όπως τονίζουν στο evima.gr καταστηματάρχες του χώρου, ο κλάδος όπως φαίνεται δεν έλκει το ενδιαφέρον όσων αναζητούν εργασία καθώς αδυνατούν να βρούν προσωπικό για να εργαστεί στα μαγαζιά τους.

Σε κάθε περίπτωση αναμφισβήτητο ρόλο στην διαμόρφωση του τοπίου για την εστίαση παίζει το καθεστώς εργασίας που υφίσταται στον κλάδο.

Ενδεικτική είνααι εξάλλου η παρατήρηση που είχε κάνει ο πρόεδρος του σωματείου εστίασης Εύβοιας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», Βασίλης Ευθυμίου στο evima.gr για έλλειψη στοχευμένων μέτρων εξορθολογισμού στην εστίαση από την πλευρά της πολιτείας.

Μια τέτοια πρωτοβουλία επαγωγικά θα συνέβαλε στην αναμόρφωση του κλάδου, προσελκύοντας εργατικό δυναμικό.

Όπως συγκεκριμένα είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο κος Ευθυμίου, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την επιδότηση με -40% σε όσους επιλέξουν την μετατροπή των συμβάσεων ημιαπασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης είναι ένα βήμα προς τον εξορθολογισμό του κλάδο εντούτοις δεν υπήρξε αναφορά σε στοχευμένα μέτρα για την μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικώς για την εστίαση ακούσαμε μόνο την παράταση του μεσαίου συντελεστή μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Όλα αυτά την ώρα, που η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που είχε ζητήσει ο κλάδος συνδέθηκε με την αύξηση των θέσεων εργασίας κάτι το οποίο, όπως είχε παρατηρήσει, είναι λάθος από την στιγμή που δεν έχουμε κανονικές συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας.

“Στο δε μέτρο της μείωσης του -50% σε όσους μετατρέψουν την ημιαπασχόληση σε πλήρη απασχόληση ,χθες κιόλας μπήκαν αστερίσκοι και κοφτές οι οποίοι θα πρέπει να συζητηθούν με το Υπουργείο για να αφαιρεθούν” είχε δηλώσει συνοψίζοντας πως χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές εξορθολογισμού ,που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος ενώ επιπρόσθετα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώνονται για το σύνολο της κοινωνίας θα πρέπει να κατανέμονται με τρόπο κοινωνικά δίκαιο ,στηρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο κος Ευθυμίου είχε συνοψίσει πως η κυβέρνηση δείχνει να αφουγκράζεται το πρόβλημα και την αγωνία όλου του κλάδου κάνοντας ένα βήμα μπροστά στον εξορθολογισμό του, χρειάζεται όμως να γίνει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει πραγματικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ