Σε ισχύ το «καλάθι του Πάσχα» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ το «καλάθι του Πάσχα» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Με ποια προϊόντα έχει ενισχυθεί το πασχαλινό καλάθι που τέθηκε σήμερα σε ισχύ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σταθερές ή μειωμένες εμφανίζονται οι τιμές στο 89,95% των προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», κτά την 23η εβδομάδα εφαρμογής του 5/4/2023 – 11/4/2023.

Η εβδομάδα αυτή είναι και η πρώτη εβδομάδα που εφαρμόζεται το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επισημαίνει ότι με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν σήμερα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, η μέση τιμή του «Καλαθιού» έχει μείωση -1.5%,

Ειδικότερα, από το σύνολο 1.134 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

-στα 78, ποσοστό 6,88%, η τιμή μειώθηκε,

-στα 942, ποσοστό 83,97%, η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και σε 114, ποσοστό 10,05%, η τιμή αυξήθηκε.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα 29/3/2023  η μέση τιμή ήταν στα 127.22 ευρώ και την τρέχουσα εβδομάδα 5/4/2023 διαμορφώθηκε στα 125.31 ευρώ καθώς οι μειώσεις τιμών αν και σε λιγότερα προϊόντα ήταν μεγαλύτερες των μικρών αυξήσεων.

Ταυτόχρονα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» και η τιμή του αρνιού ξεκινά από τα 9,78 ευρώ/κιλό και του κατσικιού από τα 9,90 ευρώ/κιλό, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο αναμένεται περαιτέρω πτώση των τιμών τις επόμενες μέρες.

«Παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10 ευρώ επετεύχθη κρατώντας στο «Καλάθι» τις τιμές στα περσινά τελικά επίπεδα», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr