ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος χρόνου σήμερα για φορολογικές υποχρεώσεις, πληρωμές και δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Σε μια περίοδο που οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί δοκιμάζονται από το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια και στα ράφια των σουπερμάρκετ, οι φορολογούμενοι καλούνται να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουν με την εφορία.
Τέλος χρόνου σήμερα για φορολογικές υποχρεώσεις, πληρωμές και δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Ο χρόνος τελειώνει σήμερα για όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 ή δεν έχουν υποβάλει ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους αλλά και για τους φορολογουμένους που δεν έχουν πληρώσει την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ του 2021 και του φόρου εισοδήματος.

Σήμερα αναμένεται να πέσει η αυλαία τηςρύθμισης των χρεών της πανδημίας σε 36 ή 72 δόσεις, αν και λογιστές και φορείς της αγοράς έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει νέα παράταση. Τέλος χρόνου όμως και για τα ζευγάρια που θέλουν να υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση αλλά και όσους θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις.

Επίσης σήμερα κάνει πρεμιέρα η νέα φορολοταρία, η οποία θα μοιράσει έως 50.000 ευρώ σε 556 τυχερούς φορολογουμένους.

Πιο συγκεκριμένα οι φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν σήμερα είναι οι εξής:

 • Πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2022 ή ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης ακινησίας οχημάτων για όσους θέλουν να «γλιτώσουν» την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης ή τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
 • Πληρωμή έκτης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ έτους 2021.
 • Πληρωμή όγδοης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος.
 • Υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε έως 36 άτοκες δόσεις ή έως 72 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021. Σήμερα θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση της ρύθμισης.
 • Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών γιατρών του ΕΣΥ.
 • Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, για τους λήπτες αγροτικών επιδοτήσεων που οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
 • Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή ή δεν έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή.
 • Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τους κληρονόμους αποβιωσάντων.
 • Υποβολή δήλωσης από τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλουν φέτος χωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2022.
 • Οριστικοποίηση της εικόνας στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής για το προηγούμενο έτος, καθώς και υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής από τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.
 • Υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ