«Άναψαν» τα αίματα στη συνεδρίαση του Δ.Σ Κύμης Αλιβερίου μεταξύ Μπουραντά και Θωμά για τα απορρίμματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άναψαν» τα αίματα στη συνεδρίαση του Δ.Σ Κύμης Αλιβερίου μεταξύ Μπουραντά και Θωμά για τα απορρίμματα

Στο επίκεντρο για άλλη μια συνεδρίαση Δ.Σ. βρέθηκε το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. 
Στο επίκεντρο για άλλη μια συνεδρίαση Δ.Σ. βρέθηκε το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Μάλιστα η μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου αποτέλεσε πεδίο έντασης και αλληλοεπίθεσης μεταξύ του Θανάση Μπουραντά, νυν δημάρχου και του πρώην δημάρχου Δημήτρη Θωμά.
Μετά από αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ωστόσο για άλλη μία φορά οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν κάπου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αρκετά μεγάλη ένταση μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.
Από τη μία πλευρά, η δημοτική αρχή και ο Θανάσης Μπουραντάς, ο οποίος στην τοποθέτησή του τόνισε πως είναι αρκετά σοβαρή η υπόθεση μεταφοράς των απορριμμάτων και με την εξέλιξη που είχε έχει φτάσει να αφορά όλη την Εύβοια, ενώ προχώρησε και σε ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του ΦοΔΣΑ να μεταφέρονται τα απορρίμματα των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου και Ερέτριας κατά 50% στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας και κατά 50% στον ΧΥΤΑ Άμφισσας.
Μια απόφαση που σύμφωνα με τον κ. Μπουραντά δεν μπορεί να εκτελεστεί, καθώς από τη μία ο ΧΥΤΑ Άμφισσας δεν έχει ΑΕΠΟ (περιβαλλοντικά) και από την άλλη ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας δεν μπορεί να δεχτεί από τεχνικής άποψης τα μεγάλα επικαθήμενα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου.
Παράλληλα ανέφερε την απόρριψη από τον ΦοδΣΑ της πρότασης για μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Θήβας και πως προσωρινά τα απορριμμάτα μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Λαμίας, ενώ αναμένονται εξελίξεις, καθώς εκκρεμεί σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος καθώς οι Δήμοι κατέθεσαν αίτημα προκειμένου να αναλάβει δράση σχετικά με το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
Από την άλλη πλευρά, η τοποθέτηση της αντιπολίτευσης και του Δημήτρη Θωμά, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς τη Δημοτική Αρχή για το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί το ζήτημα, διαβάζοντας την απάντηση-επιστολή του ΦοδΣΑ σε σχετικό έγγραφο του δημάρχου, υιοθετώντας την θέση του Φορέα και καλώντας τον Θανάση Μπουραντά να απαντήσει γιατί δεν προχώρησε σε διάψευση των όσων παραθέτει ο ΦοδΣΑ εφόσον λέει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
«Αν ήμουν εγώ και είχα το κούτελό μου καθαρό, θα διέψευδαν την ίδια στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.
Δίνοντας συνέχεια στις αλληλοκατηγορίες ο δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Θωμά για πολιτικές σκοπιμότητες  σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.«Δεν διστάζεις να ρίξεις τον Δήμο σου υπέρ άλλων και επιλέγεις να κάνεις τον πονηρό, ενώ κατάφερες να μην γίνει ο ΧΥΤΑ στην περιοχή», τόνισε ο δήμαρχος, προκαλώντας την αντίδραση του Δημήτρη Θωμά ο οποίος καταλόγισε στη δημοτική αρχή τόσο έλλειψη ενδιαφέροντος για το θέμα όσο και στρουθοκαμηλισμό λέγοντας συγκεκριμένα ότι πρόκειται για ένα «πολιτικό χάλι».
«Το πολιτικό χάλι είναι δικό σου με τη θέση που παίρνεις. Κάνεις πολιτική. Σε ξέρω καλά. Δεν ενδιαφέρεσαι» τόνισε σε έντονο ύφος ο κ Μπουραντάς, δίνοντας την απάντησή του, ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η απουσία ΧΥΤΑ στη Νότια Εύβοια καθώς και το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα το έργο κατασκευής ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στη Χαλκίδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr