Γιώργος Μαρίνος: Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει και ο αγώνας του λαού της Βόρειας Eύβοιας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μαρίνος: Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει και ο αγώνας του λαού της Βόρειας Eύβοιας

Τι είπε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Μάη.

Να μετατρέψουν σε κριτήριο ψήφο την πείρα που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια και στην κάλπη των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, δυναμώνοντας έτσι και τον αγώνα τους να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια, κάλεσε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας τους εργαζόμενους της βόρειας Εύβοιας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Μάη.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαρίνος, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, επισκέφτηκε συνεργεία ρετσινάδων και δασεργατών, που μετά την καταστροφή πυρκαγιά εργάζονται στο πρόγραμμα συντήρησης και καθαρισμού του δάσους, καθώς επίσης το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Το κλιμάκιο του Κόμματος μπήκε βαθιά μέσα στο δάσος που έχει απομείνει στην ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου, εκεί όπου τα συνεργεία απομακρύνουν την ξερή καύσιμη ύλη, καθαρίζουν τη χαμηλή βλάστηση και ανοίγουν προσεκτικά ζώνες προστασίας και πρόσβασης, χωρίς να καταστραφούν, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι κάνουν οι εργολάβοι χρησιμοποιώντας βαριά μηχανήματα και ξεχερσωνοντας ολόκληρα κομμάτια δάσους.

Η υποδοχή του κλιμακίου σε όλα τα συνεργεία που επισκέφτηκε ήταν ιδιαίτερα θερμή, επιβεβαιώνοντας πολύχρονους δεσμούς εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει το ΚΚΕ με τους ρετσινάδες, τους δασεργάτες, συνολικά τον λαό της περιοχής. Δεσμούς ισχυρούς, που έχουν σφυρηλατηθεί μέσα στους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια και στους οποίους το ΚΚΕ έχει σταθεί στο πλάι τους.

Οι εργασίες σταματούν, οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται γύρω από το κλιμάκιο του Κόμματος. Στη συζήτηση κυριαρχεί η αναφορά στις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς μέσα στο δάσος. «Η δουλειά εδώ είναι πολύ δύσκολη και ο κίνδυνος καθημερινός. Δεν αντέχεις 8 ώρες τη μέρα με το αλυσοπρίονο στα χέρια. Έρχεται καλοκαίρι και η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη με τη ζέστη και τη σκόνη» αναφέρουν οι ρετσινάδες και δασεργάτες, ενώ μέσα από τη συζήτηση προκύπτει η ανάγκη καθιέρωσης της 6ωρης εργασίας, λόγω του βαρέως και επικίνδυνου χαρακτήρα της. Σημειώνουν μάλιστα ότι λόγω αυτών των συνθηκών και της επικινδυνότητας θα πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Επισημαίνοντας την ακρίβεια που τσακίζει τονίζουν ότι για αυτούς δεν προβλέπονται αυξήσεις, όπως τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενώ υπογραμμίζουν ότι ένα μεγάλο μέρος από το μεροκάματο πάει στα καύσιμα καθώς διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα να πάνε στη δουλειά.

Αντίστοιχης φύσης προβλήματα αντιμετωπίζει και το επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται στο πρόγραμμα, καθώς πρόκειται για δασολόγους και δασοπόνους που στον μισθό τους δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους, η προϋπηρεσία, η οικογενειακή κατάσταση. Στο σύνολο του μισθού, που ανέρχεται περίπου στα 850 ευρώ, πρέπει επίσης να χωρέσουν και η ενοικίαση κατοικίας, η διατροφή, η μετακίνηση στον χώρο δουλειάς.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαρίνος, τόνισε αρχικά ότι ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των ρετσινάδων – δασεργατών και του Σωματείου τους, στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματά τους, όπως κάνει χρόνια τώρα.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, ο Γιώργος Μαρίνος, τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «ο κάθε ένας και η κάθε μια κατανοεί ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που της δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπογράμμισε ότι ότι αυτό που θα μετρήσει για τους εργαζόμενους και το λαό την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είναι το πόσο πιο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει με καλύτερους όρους, να συγκρουστεί με τις αντιλαϊκές πολιτικές και να έχει κατακτήσεις, όπως αυτές που απέσπασαν με τον αγώνα τους και το ΚΚΕ ήταν στο πλάι τους.

Αναφέρθηκε στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς την «φάμπρικα παραγωγής αντιλαϊκών μέτρων» και προσδιόρισε ότι από εκεί πηγάζουν οι πολιτικές που διέλυσαν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθιερώνουν την δουλειά μέχρι τα βαριά γεράματα, εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια, εμπλέκουν το λαό της χώρας στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τον καθιστούν στόχο για αντίποινα.

Υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτές τις πολιτικές της ΕΕ συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και κόμματα όπως η Νέα Αριστερά και ο Βελόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την ταύτιση που παρουσιάζουν στις ψηφοφορίες του ευρωκοινοβουλίου. Τόνισε ότι τα κόμματα αυτά είναι αντίπαλοι των εργαζομένων και του λαού και κάλεσε στις ευρωεκλογές «να δοθεί πολιτική απάντηση, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και τον αγώνα με δυνατό ΚΚΕ, για κατακτήσεις, για να ανοίξει ο δρόμος για πιο ριζικές αλλαγές».

Στο ίδιο θερμό κλίμα έγινε και η συνάντηση του κλιμακίου του ΚΚΕ με το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου, όπου ο Γιώργος Μαρίνος επισήμανε τη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις των πυροσβεστών, μόνιμων και εποχικών, αλλά και το βάρος που δείχνει συνολικότερα στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας, καλώντας τους να δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη στο μόνο κόμμα που στέκεται πραγματικά στο πλευρό τους.

«Δεν μας ξεχνάτε», ήταν η πρώτη αντίδραση των πυροσβεστών του Κλιμακίου Μαντουδίου σχολιάζοντας έτσι τις συχνές επισκέψεις, τόσο του Γιώργου Μαρίνου, όσο και άλλων στελεχών του ΚΚΕ. Αναφερόμενοι στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν τόνισαν την άμεση ανάγκη να καθαριστούν οι δασικοί δρόμοι που είναι απροσπέλαστοι, να δοθεί λύση με την παρέμβαση και τη διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικών ζωνών στα ιδιωτικά δάση, ενώ επισήμανε και αυτή τη φορά την παλαιότητα των οχημάτων.

Τόνισαν επίσης την αγωνία και την ανασφάλεια που βιώνουν οι εποχικοί πυροσβέστες, που έγινε ακόμη μεγαλύτερη εξαιτίας των όρων και προϋποθέσεων της προκήρυξης και τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να εργαστούν ξανά του χρόνου, παρά το γεγονός της πολύχρονης εμπειρίας και της υπηρεσιακής αναγκαιότητάς τους.

Από την πλευρά του Γιώργος Μαρίνος τόνισε ότι η «εύφλεκτη ύλη» της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζει ως κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού συσσωρεύεται μέρα με τη μέρα και θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη μετά τις ευρωεκλογές.

Επισήμανε πως πρόκειται για την πολιτική «κόστος όφελος» που εφαρμόζεται πιστά μέχρι σήμερα από όλες τις κυβερνήσεις  και στην πυροπροστασία, αγγίζοντας και δικαιώματα και τη ζωή των πυροσβεστών, αλλά και καταπατώντας συνολικότερα της ανάγκες του λαού.Σημείωσε ότι αυτή η πολιτική ευθύνεται που κάηκε η βόρεια Εύβοια, για τα Τέμπη, για τις πλημμύρες, για τα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για το ό,τι εργαζόμενοι και ο λαός στενάζουν για την καθημερινή επιβίωση.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι στις ευρωεκλογές εργαζόμενοι και ο λαός θα πρέπει να καταδικάσουν τη ΝΔ και τους χρήσιμους συνοδοιπόρους της: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Βελόπουλο κλπ και να δώσουν ηχηρή πολιτική απάντηση με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr