ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης ΔΕΘ για τις φωτιές στη Β. Εύβοια: «Πρώτος εγώ ζήτησα συγνώμη – Συγνώμη όμως σημαίνει δράση για ανασυγκρότηση»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Σταύρο Μπένο
Κ. Μητσοτάκης ΔΕΘ για τις φωτιές στη Β. Εύβοια: «Πρώτος εγώ ζήτησα συγνώμη – Συγνώμη όμως σημαίνει δράση για ανασυγκρότηση»

Στις πυρκαγιές που έπληξαν τη Βόρεια Εύβοια ειδική ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του από το βήμα της 85ης ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ειδικά κονδύλια κατευθύνονται ήδη με μεγάλη ταχύτητα για τις αποζημιώσεις κατοίκων και την αναγέννηση περιοχών που χτύπησαν οι φωτιές του καλοκαιριού, με πρώτη τη βόρεια Εύβοια, τα δάση και τις υποδομές της.

Πρώτος εγώ ανέλαβα την ευθύνη, ζητώντας συγγνώμη για τις αδυναμίες που έχει ακόμα το κράτος. Συγγνώμη όμως σημαίνει και δράση, σημαίνει αντίδραση. Γι’ αυτό έχουμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε και πάλι την ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής, μέσα από μία ολιστική, μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση με τη συνδρομή ενός παλιού φίλου,  του Σταύρου Μπένου.

Οι πυρκαγιές του Αυγούστου ανέδειξαν επίσης την ανάγκη να συγκροτηθεί το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με άμεσο προϋπολογισμό εξασφαλισμένους πόρους κοντά στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ