ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κελαϊδίτης στο evima.gr: Περιμένουμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε Εύβοια & Σκύρο, έτοιμα τα εκχιονιστικά μηχανήματα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Εύβοια και η Σκύρος θα επηρεαστούν σημαντικά από τον χιονιά - Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, στο evima.gr
Κελαϊδίτης στο evima.gr: Περιμένουμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε Εύβοια & Σκύρο, έτοιμα τα εκχιονιστικά μηχανήματα

Διαδοχικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσει η κακοκαιρία με το όνομα Ελπίς τις επόμενες μέρες. Όπως έγινε γνωστό από το χθεσινό έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, το πρώτο σύστημα περνά από τη χώρα μας το Σάββατο και δεύτερο, πιο ισχυρό, τη Δευτέρα. Οι διαταραχές στη μέση τροπόσφαιρα κινούνται από τα βόρεια προς το νότο και μεταφέρουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας στις μέσες και κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η Εύβοια και η Σκύρος θα επηρεαστούν σημαντικά από έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες θα φέρουν χιόνια σε παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο evima.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, σχετικά με την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

«Πραγματοποιήσαμε σήμερα σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Εύβοιας, εν όψει των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένεται να προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς» σε όλη σχεδόν την Εύβοια και τη Σκύρο. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από Σάββατο και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με χιόνια και στα πεδινά. Η Π.Ε. Εύβοιας έχει ήδη ενεργοποιήσει μνημόνιο συνεργασίας με εργολήπτες μηχανημάτων έργου για τον αποχιονισμό όλων των επαρχιακών και εθνικών δικτύων που προβλέπεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τα φαινόμενα. Σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, τα σώματα ασφαλείας, φορείς και εθελοντικούς συλλόγους αποτυπώσαμε σημεία και ζητήματα υψηλής επικινδυνότητας και σημασίας και επιβεβαιώσαμε το βαθμό ετοιμότητας και συντονισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα φέρει η επερχόμενη κακοκαιρία. Η τήρηση των βασικών κανόνων πρόληψης και ασφάλειας από τους πολίτες κατά τη διάρκεια των φαινομένων είναι επιβεβλημένη, με κυριότερα την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, αλλά και την προληπτική απομάκρυνση από δύσβατες περιοχές ευπαθών ομάδων και ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας.

Αρνιακός στο evima.gr: Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη την Εύβοια

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο evima.gr, χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τον ολικό παγετό και έντονες χιονοπτώσεις το επόμενο 24ωρο, σε πεδινές και ημιπεδινές περιοχές της Εύβοιας.

Η «Ελπίς», θα χωριστεί σε δύο κύματα, το Σάββατο θα επηρεάσει κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, την ανατολική Στερεά την Εύβοια, με πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Ενώ τη Δευτέρα θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, το όποιο θα «ντύσει» στα λευκά μέχρι και παραθαλάσσιες περιοχές του Νομού.

«Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ολικό παγετό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες στο οδικό δίκτυο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάσος Αρνιακός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ