ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ιστιαία: Ανακοίνωσε το νέο οδικό άξονα Χαλκίδα – Στροφυλιά

Την ανακοίνωση της παράκαμψης Χαλκίδα - Στροφυλιά ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης από Ιστιαία: Ανακοίνωσε το νέο οδικό άξονα Χαλκίδα – Στροφυλιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πριν από λίγο από το βήμα της παρουσίασης του προγράμματος για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε το νέο οδικό άξονα Χαλκίδας – Στροφυλιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το οδικό δίκτυο συνεπάγεται πλέον της ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς ζήτησε από τον πρωθυπουργό το νέο οδικό δίκτυο να μην σταματήσει στη Στροφυλιά αλλά να φτάσει μέχρι την Ιστιαία.

Με τον πρωθυπουργό να απευθύνεται προς τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη λέγοντας του πως μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

 

 

«Είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση σπουδαίων κρατικών λειτουργών. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω εσάς για ό,τι κάνατε. Θυμάστε πόσο ακραίες ήταν οι συνθήκες. Και βέβαια η πρώτη μας υποχρέωση πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μετά της περιουσίας. Το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να το προστατεύσουμε εδώ στην Εύβοια όπως θα θέλαμε, αλλά ο βαθμός του ενδιαφέροντος του κράτους και της συντονισμένης κρατικής παρέμβασης που δρομολογείται για τη βόρεια Εύβοια κατ’ εμέ δεν έχει προηγούμενο. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Οπότε ευχαριστώ πάρα πολύ», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο για την Αιδηψό προβλέπει τη μεταφορά του εμπορικού-ακτοπλοϊκού λιμένα βορειότερα και τη μετατροπή του υφιστάμενου σε αμιγώς τουριστικό και αλιευτικό. Παράλληλα, δρομολογείται πρόγραμμα τουριστικής αναβάθμισης και των 10 λιμανιών της βόρειας Εύβοιας. Επίσης, προβλέπονται άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αιδηψού και σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ