Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΤΑ Εύβοιας: «Θέατρο του παραλόγου η μεταφορά των απορριμμάτων της Εύβοιας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΤΑ Εύβοιας: «Θέατρο του παραλόγου η μεταφορά των απορριμμάτων της Εύβοιας»

Το ξέσπασμα του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Εύβοιας προκάλεσε η κατάσταση με την μεταφορά των απορριμμάτων δήμων της Εϋβοιας
Το ξέσπασμα του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Εύβοιας προκάλεσε η κατάσταση με την μεταφορά των απορριμμάτων δήμων της Εύβοιας.
Με ανάρτησή του ο Δημήτρης Βοργίας επιρρίπτει ευθύνες στις δημοτικές αρχές αλλά και τον ΦοδΣΑ Στερεάς Ελλάδας για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για την μεταφορά τους στα Τρίκαλα.
«Το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ» σχετικά με την μεταφορά των Απορριμμάτων των Δήμων Ερέτριας, Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου και Χαλκιδέων (δεν ξέρω αν ποτέ ολοκληρωθούν νόμιμα οι διαδικασίες της διοίκησης για να πάει στα Τρίκαλα) συνεχίζεται. Έχουν περάσει 16 ημέρες από το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Χαλκίδας και δυστυχώς η Διοίκηση του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, οι Δημοτικές Αρχές , οι Βουλευτές του Νομού και η Διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνεχίζουν να μας δουλεύουν κανονικά. Με αλληλοκατηγορίες, βαρυσήμαντες δηλώσεις για την επίλυση κατόπιν ενεργειών τους, καταγγελίες για δολιοφθορά (καταστροφή οδοστρώματος) του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας (λες και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής δεν είναι σε κακό χάλι), προτροπές από τη Διοίκηση του Φορέα στους Δημάρχους να αναθέσουν σε ιδιώτες την μεταφορά των απορριμμάτων με οποιοδήποτε κόστος , αδιαφορία για το περιβάλλον ( άραγε υπάρχει ΑΕΠΟ σε ισχύ στο ΧΥΤ Άμφισσας και στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας για την μεταφορά των απορριμμάτων της Εύβοιας; ) και το σημαντικότερο όλων , οι Δήμοι της Εύβοιας έγιναν περιφερόμενοι από πόλη σε πόλη και οι ιδιώτες εναποθέτουν κανονικά τα απορρίμματά τους στο ΧΥΤΑ Θήβας (Άραγε ο εργολάβος του Δήμου Χαλκιδέων πού εναποθέτει τα βαρέα και ογκώδη αντικείμενα; Μήπως στη Θήβα; Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι).
Κύριοι έτσι δεν πάμε πουθενά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Δήμοι θα αντιμετωπίσουν τεράστια οικονομική επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς τους και σχεδόν σίγουρα οι εργαζόμενοι και οι Δημότες θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr