Ζέττα Μακρή: «Καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες σε σχολικά είδη όλων των μαθητών επτά σχολείων της Β. Εύβοιας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζέττα Μακρή: «Καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες σε σχολικά είδη όλων των μαθητών επτά σχολείων της Β. Εύβοιας»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση συνόδευσε το φορτηγό, που μετέφερε σχολικά είδη και γραφική ύλη για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας

Ζέττα Μακρή: «Καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες σε σχολικά είδη όλων των μαθητών επτά σχολείων της Β. Εύβοιας»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση συνόδευσε το φορτηγό, που μετέφερε σχολικά είδη και γραφική ύλη για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας, το απόγευμα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνοντας μαζί με τους συνεργάτες της και όλους τους Βολιώτες, μια υπόσχεση προς τους μαθητές που ταλαιπωρήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή.

«Κανένα παιδί δε θα μείνει χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη, η χρονιά θα ξεκινήσει χαρούμενα και αισιόδοξα για όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές. Είμαστε δίπλα τους για να κάνουμε τις ευχές τους πραγματικότητα, για να καλύπτουμε τις ανάγκες τους και να δυναμώνουμε τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους» τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας.

«Όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου Λίμνης Εύβοιας, του Νηπιαγωγείου Αγίας Άννας, του Δημοτικού σχολείου Αγίας Άννας, του Γυμνασίου Αγίας Άννας, του Νηπιαγωγείου Γουβών, του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Γουβών θα εφοδιαστούν με πλήρη πακέτα σχολικών ειδών, όπως σχολικές τσάντες, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, ενώ παραδίδουμε και τρεις φορητούς υπολογιστές και τους αντίστοιχους εκτυπωτές για την επαρκή κάλυψη των αναγκών των σχολείων».

Η κ. Μακρή επέλεξε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να επισκεφτεί σχολεία της βόρειας Εύβοιας, που είχε «υιοθετήσει» μαζί με τους συνεργάτες του πολιτικού της γραφείου αλλά και τις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και να παραδώσει σχολικά είδη και γραφική ύλη, έμπρακτη απόδειξη συμπαράστασης και στήριξης από την κοινωνία της Μαγνησίας.

Η κ. Μακρή εμφανώς συγκινημένη είπε «Το όχημα που συνοδεύω δεν είναι φορτωμένο μόνο με 1,5 τόνο σχολικών ειδών. Είναι φορτωμένο και ξεχειλίζει από αλληλεγγύη και αγάπη. Η ανταπόκριση κατοίκων και φορέων της Μαγνησίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία που είχαμε όταν, αυθόρμητα και ενστικτωδώς, ανακοινώσαμε την πρωτοβουλία συλλογής σχολικών ειδών για τα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.

Είμαι πολύ υπερήφανη για τους συντοπίτες μου, οι οποίοι συνεισέφεραν, ατομικά και συλλογικά, και ανέδειξαν αυτήν την κίνηση σε πράξη ανθρωπιάς και γενναιοδωρίας.
Είμαι πολύ συγκινημένη, που παραδίδω στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας γραφική ύλη και σχολικά είδη, απαραίτητα για την διευκόλυνση των μαθητών και την άμεση ικανοποίηση αναγκών σε αναλώσιμα με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Με όλες μου τις ιδιότητες, μα πάνω από όλα με την καρδιά μου, νιώθω ευγνωμοσύνη απέναντι σε όλες και όλους, μεγάλους και μικρούς, που πρόσθεσαν στη συλλογή μας από μια γόμα για να σβήσουμε το μαύρο της καταστροφής, από ένα κουτί ξυλομπογιές για να χρωματίσουμε και να ζωντανέψουμε ξανά το ταλαιπωρημένο τοπίο, από ένα μολύβι για να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ημέρα με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα.

Θέλω να ευχηθώ στους διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές από το Γυμνάσιο Λίμνης Ευβοίας, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο Αγίας Άννας, το Νηπιαγωγείο Γουβών, το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Γουβών μια πολύ καλή, δημιουργική και ανέφελη χρονιά».

Η Υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε, επίσης, με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γαλάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας κ. Κελαϊδίτη, όπου συζήτησαν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την ασφαλή επιστροφή στην διά ζώσης εκπαίδευση και άλλα θέματα αρμοδιότητας της Υφυπουργού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr