Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού: Ένα δέντρο ελπίδας για τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού: Ένα δέντρο ελπίδας για τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια

Την είδηση για την δημιουργία μνημείου για τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια γνωστοποίησε μέσω σχετικής ανάρτησης στο Facebook, ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Το γλυπτό της Χριστίνας Σαραντοπούλου «Άνθρωπος και Φύση», θα κοσμήσει εντός ολίγων ημερών την Πλατεία Ηρώων στην Αιδηψό ως μνημείο-αναφορά στους ήρωες των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν πέρσι το καλοκαίρι την Εύβοια.

Πρόκειται για ένα δέντρο της αλληλεγγύης και της ελπίδας.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω σχετικής ανάρτησης στο Facebook, ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Υπενθυμίζεται πως στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, καταστροφικές πυρκαγιές σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές, στα βόρεια του νησιού, στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, και συγκεκριμένα στους οικισμούς Αγία Άννα, Βασιλικά, Μαντούδι, Λίμνη, τη Μονή του Οσίου Δαβίδ, Ροβιές, Βουτάς, Ελληνικά, Αγριοβότανο και Αιδηψός ενώ υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και σε άλλες περιοχές, στα όρια των δύο Δήμων.

Η φωτιά απείλησε να φτάσει μέχρι την Ιστιαία, αλλά και τη Χαλκίδα. Το μέτωπο της Εύβοιας ήταν το δυσκολότερο για κατάσβεση από όλα τα υπόλοιπα, διότι οι πυρκαγιές έχουν φτάσει μέχρι τη θάλασσα μεταξύ Ευβοϊκού και Αιγαίου, οι περισσότεροι κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους, τα οποία είχαν υποστεί σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές, με τα περισσότερα, να έχουν καταστραφεί από τις φλόγες.

Ορισμένοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, μεταφέρθηκαν προσωρινά με φέρι-μποτ σε άλλες περιοχές της Εύβοιας, τόσο σε συγγενείς τους, κυρίως ωστόσο στη Χαλκίδα, όπου ορισμένους άστεγους τους φιλοξενούσαν στο Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ άλλοι έμειναν προσωρινά στο λιμάνι της Αιδηψού, μέχρι να σβήσουν ολοκληρωτικά τις πυρκαγιές.

Η φωτιά στη βόρεια Εύβοια εκτιμάται όχι έχει κάψει τουλάχιστον 600.000 στρέμματα δάσους, γεγονός που την κατατάσσει ως τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr