ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κικίλιας: Ζητήσαμε όλη η ιεραρχία να παροτρύνει για εμβολιασμούς – Ιερώνυμος: Θα βοηθήσουμε

Αίτημα για την ενίσχυση της επιχείρησης των εμβολιασμών από όλη την ιεραρχία υπέβαλε ο Βασίλης Κικίλιας - «Θα κάνουμε την προσπάθειά μας με τρόπο πατερικό» απάντησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Κικίλιας: Ζητήσαμε όλη η ιεραρχία να παροτρύνει για εμβολιασμούς – Ιερώνυμος: Θα βοηθήσουμε

Τη στήριξη «όλης της ιεραρχίας από τον απλό ιερέα μέχρι την κορυφή της» για να υπάρξει ενίσχυση της επιχείρησης εμβολιασμών ζήτησε ο Βασίλης Κικίλιας από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου με τα οποία συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δεσμεύεται ότι η Εκκλησία θα κάνει την προσπάθειά της με τρόπο πατερικό.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση έκανε λόγο για «μεγάλη διασπορά» του κορονοϊού αυτή την περίοδο τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρξει στήριξη της εκκλησίας στην προσπάθεια εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

Αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ο υπουργός Υγείας στη δήλωσή του σημείωσε ότι «ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι Άγιοι Πατέρες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε σε όλη την ιεραρχία να μπορέσουμε τοπικά και στις ενορίες μας να ενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιό σας αυτούς που είχαν αμφιβολίες ή ήθελαν παρότρυνση να δεχθούν τον εμβολιασμό τους».

Απαντώντας ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για μια «κρίσιμη και χρήσιμη» συνάντηση στην οποία υπήρξε «ενημέρωση και εμβάθυνση ώστε να παλέψουμε και να αγωνιστούμε και να βοηθήσουμε για το καλό του λαού μας».

«Ο υπουργός Υγείας μας μίλησε για πρακτικά προβλήματα που παρουσιάζει η πανδημία και ο κ. Τσιόδρας μας μίλησε για θέματα που γνωρίζει ως ειδικός» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Συμπέρασμα είναι ότι όλοι μας τόσο τα μέλη της ΔΙΣ όσο και οι επισκέπτες θα θέλαμε να πούμε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και η Εκκλησία θα κάνει την προσπάθειά της με τρόπο πατερικό με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας» κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Τελευταίος μίλησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος αρχικά σημείωσε ότι «είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αληθείας με την Εκκλησία» τονίζοντας ότι «ελπίζουμε ότι με τον εμβολιασμό σιγά σιγά να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα».

«Θεωρώ ότι ήταν πολύ κρίσιμο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία να συζητηθεί ο υποστηρκτικός ρόλος από την ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά παραμένουμε στην αναζήτηση της αληθειας συνοδοιπόροι» κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ