ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εστίαση «πονάει» στην Εύβοια: Μείωση 40% μετά το άνοιγμα των σχολείων – θα πέσουν «βροχή» τα λουκέτα

Με την ενεργειακή κρίση να βαθαίνει και την ακρίβεια να συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα με τις ανατιμήσεις σε προϊόντα και αγαθά να μην έχουν σταματημό, ο χειμώνας προβλέπεται πολύ «βαρύς» για τις επιχειρήσεις της Εύβοιας
Η εστίαση «πονάει» στην Εύβοια: Μείωση 40% μετά το άνοιγμα των σχολείων – θα πέσουν «βροχή» τα λουκέτα

Δύσκολη είναι η κατάσταση για τους επαγγελματίες της εστίασης στην Εύβοια καθώς η καλή εικόνα του Αυγούστου για τις επιχειρήσεις δεν ήταν αρκετή για να ορθοποδήσουν τα καταστήματα.

Με την ενεργειακή κρίση να βαθαίνει και την ακρίβεια να συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα με τις ανατιμήσεις σε προϊόντα και αγαθά να μην έχουν σταματημό, ο χειμώνας προβλέπεται πολύ «βαρύς» για τις επιχειρήσεις της Εύβοιας.

Μιλώντας στο evima.gr ο Πρόεδρος του σωματείου Εστίασης Εύβοιας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», Βασίλης Ευθυμίου αναφέρθηκε στην δυσκολία των επιχειρήσεων της εστίασης να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του χειμώνα που έρχεται.

«Δυστυχώς το καλοκαίρι πέρασε με τις περισσότερες επιχειρήσεις να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα και τις υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς η εκτόξευση τιμής της ενέργειας σε συνάρτηση με την συνεχιζόμενες ανατιμήσεις των πρώτων υλών μέχρι και σήμερα δεν καθιστούν βιώσιμες τις επιχειρήσεις μας. Με την έναρξη της σχολικής χρόνιας ο τζίρος των επιχειρήσεων μειώθηκε πάνω από 40 τοις εκατό προμηνύοντας ένα δύσκολο χειμώνα που εκτός από την ακρίβεια που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα έχουμε και τις υπέρογκες χρεώσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, που πλέον είναι και η ταφόπλακα των επιχειρήσεων αφού αδυνατούν να πληρώσουν και οδηγούνται στο λουκέτο.

Δυστυχώς στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν υπήρξε καμία εξαγγελία για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις πράγμα που καθιστά αβέβαιο το μέλλον το χειμώνα αφού εκτός τον άλλον θα πρέπει να πληρώσουμε και δόσεις από τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Ευελπιστούμε να αφουγκραστεί νωρίς το πρόβλημα η κυβέρνηση γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα λουκέτα το χειμώνα θα πέσουν βροχή!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Ευθυμίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ