ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εύβοια: Στα «κόκκινα» όλο το νησί σύμφωνα με τα νέα κρούσματα

Μαζί με την ανακοίνωση για τα 3.279 νέα κρούσματα που «γέννησε» ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει τον αριθμό των νέων μολύνσεων για την Εύβοια
Κορονοϊός – Εύβοια: Στα «κόκκινα» όλο το νησί σύμφωνα με τα νέα κρούσματα

«Συναγερμό» έχει σημάνει σε ειδικούς και κυβέρνηση η «έκρηξη» του τέταρτου κύματος της πανδημίας, όπως καταγράφηκε από τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, ενώ κλιμακωνόταν όλες τις τελευταίες ημέρες. Ενδεικτικό είναι ότι «επιστρατεύτηκε» εσπευσμένα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να εξηγήσει τι ισχύει με τα εμβόλια. Παράλληλα, όλοι οι επιστήμονες υπογραμμίζουν την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας -όπως είναι οι μάσκες-, ενώ δεν αποκλείεται η λήψη νέων μέτρων εφόσον συνεχιστεί η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων, επιβεβαιώνοντας την κλιμάκωση της πανδημίας.

Σήμερα καταγράφηκαν 3.279 νέα κρούσματα, 351 διασωληνωμένοι και 38 θάνατοι, ενώ την αντίστοιχη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου είχαν ανακοινωθεί 2.338 νέα κρούσματα, 343 διασωληνωμένοι και 31 θάνατοι. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε «έκρηξη» κρουσμάτων με 3.739 νέες μολύνσεις, 356 διασωληνώσεις και 29 θανάτους.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 3.279 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 659 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 523 νέες μολύνσεις, ενώ στην Λάρισα 194. Η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας παραμένει σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, καθώς σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ το νησί καταγράφει 30 νέες μολύνσεις σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Κορονοϊός: Δείτε αναλυτικά τη γεωγραφική κατανομή των 3.279 νέων κρουσμάτων

 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ