Βαλυράκης: Οι ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του αναμένεται να αποφυλακιστούν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαλυράκης: Οι ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του αναμένεται να αποφυλακιστούν

Συγκεκριμένα, οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο του βαλυράκη στην Εύβοια, αναμένεται να πάρουν το χαρτί αποφυλάκισης μόλις γίνει η κατάθεση της εγγύησης

Nα αποφυλακιστούν με εγγύηση αναμένεται για τους δυο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο, του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να πάρουν το χαρτί αποφυλάκισης μόλις γίνει η κατάθεση της εγγύησης δεδομένου πως ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής και έχουν ταυτόχρονα προβλήματα υγείας.

Προς ώρας κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα δυο αδέλφια τα οποία κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι τη δίκη αναμένεται να πάρουν χαρτί αποφυλάκισης μόλις κατατεθεί η εγγύηση. Οι κατηγορούμενοι έχουν ισχυριστεί ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής από τη χώρα ενώ αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα οι δύο ψαράδες θα βρεθούν εκτός φυλακής με εγγύηση 15.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δύο ψαράδες είχαν προφυλακιστεί στις αρχές Ιουνίου για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021 μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από την προπέλα της βάρκας των δύο κατηγορούμενων.

Ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση Βαλυράκη στην πρότασή του έκανε λόγο για ενέργεια με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χαρακτηρίζοντας συγκλίνουσες τις ενέργειες των δύο ψαράδων με κοινή δράση.

«…προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη ο οποίος κινούνταν με το φουσκωτό σκάφος του «ΜΙΝΑ» κι αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με τη χρήση ενός ξύλινου μακριού κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα. Τότε κι ενώ το αλιευτικό σας σκάφος βρισκόταν καθόλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού σε κίνηση το απομακρύνατε από το σημείο εκείνο με κατεύθυνση προς το Πεζονήσι κι από την κίνηση αυτή του αλιευτικού, εν γνώσει σας, ο Ιωσήφ Βαλυράκης ο οποίος βρισκόταν στη θάλασσα ήλθε σε επαφή με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του αλιευτικού σκάφους που βρίσκονταν στην πρύμνη του καθώς και με αμβλείες επιφάνειες αυτού με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτός από θλαστικά τραύματα στην κεφαλή, στον αριστερό αγκώνα και στον αριστερό δείκτη αφενός αφετέρου εκχυμώσεις στην κεφαλή, στην αυχενική χώρα στον δεξιό βραχίονα και στο δεξιό αντιβράχιο», ανέφερε ο ανακριτής του συνεχίζοντας με τον τρόπο, τον οποίο φαίνεται να διενήργησαν οι δύο ψαράδες βάσει των μαρτυριών των αυτόπτων μαρτύρων

Ο ανακριτής είχε εξηγήσει και το σκεπτικό πίσω από την απόφαση προφυλάκισης αναφέροντας πως «…από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του κατηγορουμένου η οποία απειλείται στο νόμο με ποινή ισοβίου καθείρξεως ή πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών ήτοι της επίθεσης εν πλω για ασήμαντη αφορμή χωρίς μάλιστα πρόκληση από τον παθόντα της έλλειψης σεβασμού προς την ηλικία του της αριθμητικής υπεροχής των δραστών σε βάρος του παθόντα αλλά και της πρόκλησης θανάτου με άκρως οδυνηρό τρόπο προκύπτει ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος εάν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα παρόμοια εγκλήματα. Εξάλλου ενόψει των προαναφερθέντων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης του κατηγορουμένου κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι αυτός δε θα διαπράξει άλλα εγκλήματα ούτε ότι θα παραστεί οποτεδήποτε στην ανάκριση και αυτοπροσώπως στο δικαστήριο έτσι ώστε να υποβληθεί στην εκτέλεση της απόφασης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr