Απόψε η πανσέληνος της φράουλας: Οι καλύτερες τοποθεσίες στην Εύβοια για να δείτε το φεγγάρι
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απόψε η πανσέληνος της φράουλας: Οι καλύτερες τοποθεσίες στην Εύβοια για να δείτε το φεγγάρι

Ποια είναι τα καλύτερα σημεία στην Εύβοια για να ρεμβάσετε στην υπερπανσέληνο της Φράουλας.

Η πρώτη υπερπανσέληνος από τις συνολικά τρεις φετινές θα συντελεστεί απόψε, Τρίτη 14 Ιουνίου.

Η πανσέληνος θα συμπέσει με την κοντινότερη προσέγγιση της Σελήνης στη Γη, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερο και φωτεινότερο από ό,τι συνήθως.

Οι γηγενείς φυλές της Αμερικής ονόμαζαν τη συγκεκριμένη πανσέληνο “της Φράουλας”, επειδή συνέπιπτε με την κορύφωση της εποχής για την ωρίμανση και τη συλλογή του δημοφιλούς φρούτου.

Φυσικά η Εύβοια αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να απολαύσει κανείς το εντυπωσιακό θέμα αφού πλήθος τοποθεσιών συνθέτουν το πιο ειδυλλιακό μέρος για να ρεμβάσει κανείς.

Ειδικότερα, εάν για απόψε επιθυμείτε να ρεμβάσετε με θέα το φεγγάρι της φράουλας, ιδανικά σημεία για να επισκεφθείτε είναι η Παραλία Αιδηψού, η Παραλία του Καράβου στο Αλιβέρι, Παραλία Αγίων Αποστόλων στην Κάρυστο.

Καθώς το νησί φημίζεται εξάλλου για τις ακρογιαλιές και την φυσική του ομορφιά , δεν θα ήταν εν τέλει υπερβολή να πούμε ότι κάθε σημείο του αποτελεί άριστη επιλογή για φεγγαράδα.

Στις 13 Ιουλίου θα ακολουθήσει μια δεύτερη υπερπανσέληνος, ενώ η τρίτη και τελευταία για φέτος θα συμβεί στις 12 Αυγούστου και μάλιστα θα συμπέσει σχεδόν με το αποκορύφωμα των διαττόντων Περσείδων.

Καθώς λόγω της ελλειπτικής τροχιάς του φεγγαριού γύρω από τη Γη αυξομειώνεται συνεχώς η απόσταση μεταξύ των σωμάτων, υπερ-πανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης. Η απόσταση Γης-Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο), με μια μέση απόσταση περίπου 384.500 χιλιομέτρων.

Όταν η πανσέληνος συμβαίνει κοντά στο περίγειο, τότε θεωρείται ότι υπάρχει υπερ-Σελήνη, σούπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνος, όροι που δεν είναι αστρονομικοί. Ο όρος, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), εφευρέθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr