ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εύβοια – Δάσκος στο evima.gr: Αυτά είναι τα ενεργά κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών στο Νομό

Δεν υπήρξαν αναφορές για θέματα αρνητών self tests
Εύβοια – Δάσκος στο evima.gr: Αυτά είναι τα ενεργά κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών στο Νομό

Σε σχολεία της Εύβοιας βρέθηκε την Δευτέρα 10 Μαΐου με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας να επιφυλάσσει θερμή υποδοχή στη Νίκη Κεραμέως.

Ο Γρηγόρης Δάσκος μιλά αποκλειστικά στη Ματίνα Ρέτσα και απαντά τόσο για την επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως όσο και την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων. Ακόμη σε ερώτηση για ενεργά κρούσματα που υπάρχουν αναφέρει τα εξής: «Η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τρίτη φορά τη φετινή σχολική χρονιά, έγινε με υποδειγματικό τρόπο. Έχοντας την εμπειρία πλέον της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης ( μάσκες , αποστάσεις , απολύμανση), τα self  tests με τα οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί δύο φορές την εβδομάδα θα ελέγχουν αν είναι φορείς του ιού καθώς και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, είμαι αισιόδοξος ότι η ιδιαίτερα δύσκολη φετινή σχολική χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων σε σύνολο 15000 μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βρέθηκαν θετικοί στο self test 39 μαθητές/τριες.Επίσης σε σύνολο 1961 εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στα self test 3 εκπαιδευτικοί.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θέματα αρνητών self tests και είμαι βέβαιος ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες οι όποιες δυσλειτουργίες παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα δήλωσης του αποτελέσματος  του τεστ θα έχουν επιλυθεί. Οι γονείς των μαθητών μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική δήλωση αποτελέσματος τεστ, χειρόγραφα αν δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης της.

Τέλος θα ήθελα να σημειώσω την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως  με την επίσκεψή της, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων στην Εύβοια. Ειδικότερα επισκέφθηκε τα δημοτικά σχολεία Φάρου Αυλίδας, 15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας  και Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς. Κατά την επίσκεψη της η Υπουργός Παιδείας, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς επισημαίνοντας τη σημασία τήρησης των μέτρων προφύλαξης, της διενέργειας self tests, εξέφρασε την αισιοδοξία της για το ότι δεν θα ξανακλείσουν τα σχολεία και ευχαρίστησε το σύνολο των εκπαιδευτικών για την σημαντική δουλειά που έκαναν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ