ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γ.Γ. υπ. Ναυτιλίας στο evima.gr: Αναμένουμε το ενδιαφέρον εταιριών για το λιμάνι της Κύμης – Τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον

Τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον
Γ.Γ. υπ. Ναυτιλίας στο evima.gr: Αναμένουμε το ενδιαφέρον εταιριών για το λιμάνι της Κύμης – Τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον

Με πρόσκλησή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καλεί πλοιοκτήτριες εταιρίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης / συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας 1 έως 5 ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση 122 δρομολογιακών γραμμών σε όλη την χώρα όπως περιλαμβάνονται στον πίνακα του με α.π. 2253.2-8/31178/21/29.04.2021 εγγράφου του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Μεταξύ των 122 δρομολογιακών γραμμών προτείνονται και 4 νέες γραμμές με αφετηρία τον λιμένα της Κύμης και την σύνδεση του με λιμένες του Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Κυριαζόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο evima.gr και τη Ματίνα Ρέτσα για αυτή την τόσο σημαντική εξέλιξη που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

Διαβάστε τι δήλωσε: ΄΄ κ. Ρέτσα πρόκειται πράγματι για μια πολύ σημαντική απόφαση για την Κύμη και την περιοχή γενικότερα η αξιοποίηση του λιμανιού. Για να είμαι συγκεκριμένος αναμένουμε το ενδιαφέρον των εταιριών για τις γραμμές και εάν βρεθεί η εταιρία, θα υπάρχει η δέσμευση αξιοποίησης του λιμανιού για πέντε χρόνια. Από την άλλη εάν δεν βρεθεί εταιρία το υπουργείο Ναυτιλίας μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο άγονης γραμμής προκειμένου να την χρηματοδοτήσει όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί εταιρία η οποία θα αξιοποιήσει το λιμάνι της Κύμης διότι προσφέρεται για τη σύνδεση με το Βόρειο Αιγαίο. Παρακολουθούμε τη διαδικασία και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για την περιοχή της Κύμης΄΄, είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Τα δρομολόγια που προτείνονται είναι τα παρακάτω

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ