ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Προσοχή! Προς λήξη ο Κοινωνικός Τουρισμός – Έρχεται παράταση;

Υπενθυμίζεται όσον αφορά τον Κοινωνικό Τουρισμό, πως αύξηση της επιδότησης κατά 20%, θα ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα στην Βόρεια Εύβοια
Εύβοια: Προσοχή! Προς λήξη ο Κοινωνικός Τουρισμός – Έρχεται παράταση;

Εδώ και μία εβδομάδα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022 που αφορά τις διακοπές σε Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 255.000, ωστόσο όσοι θέλουν φθηνότερες διακοπές θα πρέπει να βιαστούν, καθώς η πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 14:00 της 23ης Ιουνίου.

Φέτος ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι αυξημένος κατά 5 εκατομμύρια ευρώ από 30 σε 35 εκατομμύρια ευρώ.

Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη μέσα στο κύμα της ακρίβειας που σαρώνει την Ελλάδα, που εξετάζεται η παράταση των αιτήσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι βέβαιο.

Προ ημερών ο διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), πάντως Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο θα δοθεί παράταση.

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η αύξηση θα ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%.

Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2021 πραγματοποίησαν 50 μέρες:

Εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή συνδυασμό των παραπάνω.

Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος, δεν πρέπει να έλαβε επιταγή κοινωνικού τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2021-2022) και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλον φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού).

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ