ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Kορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων: Φεύγουν από Αθήνα και έρχονται Εύβοια

Με την έξοδο των εκδρομέων του καλοκαιριού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η Εύβοια, αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις διακοπές.
Kορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων: Φεύγουν από Αθήνα και έρχονται Εύβοια

Άρον- Άρον εγκαταλείπουν την Αθήνα αλλά και μεγάλες πόλεις της χώρας οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου για να σπεύσουν στην Εύβοια.

Με την έξοδο των εκδρομέων του καλοκαιριού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το νησί αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις διακοπές.

Πλήθος ταξιδιωτών καταγράφεται να κινείται στους οδικούς άξονες προς το νησί ενώ εξίσου μεγάλος είναι και ο όγκος επισκεπτών που αναμένεται να φτάσει μέσα στις επόμενες ώρες στην Εύβοια ακτοπλοϊκώς ή να προσεγγίσει την Εύβοια με τρένο.

Το νησί, αποτελεί σταθερή επιλογή για διακοπές καθώς είναι ο προορισμός που λίγο ως πολύ περιλαμβάνει τα πάντα και δίνει πληθώρα επιλογών στους επισκέπτες, αφού στη βόρεια πλευρά του νησιού, θα βρείτε αμέτρητα πευκοδάση, στα κεντρικά θα απολαύσετε αλπικά τοπία, μαγευτικές παραλίες και συγκλονιστικά αξιοθέατα ενώ στη νότια πλευρά του νησιού, ανακαλύψτε τη γη των ανέμων, θα θαυμάσετε πολιτισμικούς θησαυρούς και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τοποθεσίες ενώ θα σας συνεπάρει το επιβλητικό ορεινό τοπίο.

Eξίσου πολλές, και για κάθε βαλάντιο, είναι οι επιλογές για διαμονή στο νησί το οποίο και θεωρείται ιδανικό για διακοπές που δεν βαραίνουν το “μπάτζετ” αφού ενδεικτικά στον Αλμυροπόταμο της Νότιας Εύβοιας αλλά και τον Κάραβο Αλιβερίου το κόστος διαμονής μπορεί να κοστολογείται ακόμα και 60€ το δωμάτιο, μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, δηλαδή τον Αύγουστο.

Σε κάθε περίπτωση, η έξοδος των αδειούχων εκτιμάται πως θα κορυφωθεί από το μεσημέρι και μετά με το αδιαχώρητο να επικρατεί σε λιμάνια, δρόμους και σταθμούς,  σε όλη την χώρα.

Ενδεικτικά αυτό το τριήμερο αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, πάνω από 100.000 επιβάτες.

Μάλιστα, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Λιμενικό, προκύπτει ότι από 1 έως 27 Ιουλίου είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά για όλους τους προορισμούς 658.421 επιβάτες και από το λιμάνι της Ραφήνας 149.699 επιβάτες. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 καταγράφεται αύξηση 12,3% από το λιμάνι του Πειραιά και 11,6% από τη Ραφήνα. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 585.787 επιβάτες, ενώ το 2019 είχαν αναχωρήσει 727.126 επιβάτες.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ