Οι δύο εξωτικές παραλίες της Εύβοιας που πρέπει να γνωρίσετε
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι δύο εξωτικές παραλίες της Εύβοιας που πρέπει να γνωρίσετε

Η παραλία Θαψά βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και είναι μία από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού.

Η Εύβοια φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της με το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα χάρη στο καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά.

Η παραλία Θαψά είναι “χωμένη” μέσα στη φύση και πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε. Μην το θεωρήσετε όμως σαν εμπόδιο γιατί το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες και λιγότερο γνωστές παραλίες της Εύβοιας.

Τα νερά της παραλίας είναι καταπράσινα ενώ είναι περιτριγυρισμένη από δέντρα.

Για να φτάσετε, ξεκινήστε από Χαλκίδα κατευθυνθείτε προς Κύμη. Ακολουθήστε το δρόμο για Κονίστρες και συνεχίστε για το χωριό Μαλετιάνοι. Παραμείνετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να δείτε στα δεξιά να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο.

Υπολογίστε περίπου 95km από Χαλκίδα και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Τα τελευταία 10km περίπου είναι άσχημος χωματόδρομος.

Η παραλία Τσίλαρος που μοιάζει με λίμνη

Η παραλία Τσίλαρος είναι ένας κόλπος στα βόρεια του χωριού Βίταλα της Κύμης. Μια παραλία με πολύ καθαρή αμμουδιά και νερά κατάλληλα για κολύμπι. Μπορεί να μην είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Εύβοιας αλλά σίγουρα είναι αυτό που αναζητάς αν θες απομόνωση και ηρεμία. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με άσπρο βότσαλο και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. Οι κατάφυτες πλαγιές του βουνού φτάνουν ως το κύμα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν δέντρα στην παραλία άρα ούτε φυσική σκιά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πάντα κάποιος να έχει μαζί του ομπρέλα και όλα τα απαραίτητα.

Γιατί όμως λέγεται ότι μοιάζει με λίμνη; Λόγω των πολύ ήρεμων νερών της και του συνολικού τοπίου. Το τοπίο τριγύρω είναι καταπράσινο με βουνά που υψώνονται σε όποια γωνιά και αν κοιτάξει κανείς. Με πολύ ψιλό χαλικάκι μέσα και έξω από το βυθό, ήρεμα νερά και μοναδικούς ήχους, τους ήχους της φύσης, ο Τσίλαρος είναι μια παραλία που σε μεταφέρει σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από τα συνηθισμένα

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr