Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ ξεκαθάρισε ότι η παρέμβαση για την βενζίνη δεν θα είναι οριζόντια ενώ συνολικά τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανάσχεση της ακρίβειας απορρίπτοντας την οριζόντια μείωση των φόρων κατανάλωσης.

Όχι σε οριζόντιες παρεμβάσεις

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ και της συζήτησής του με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ερωτηθείς για το πως μπορεί η κυβέρνηση να ανακουφίσει τους αδύναμους και ταυτόχρονα να βοηθήσει τις επιχειρήσεις ανέφερε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε σε αυτή την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αναφέρθηκε στους πόρους που δαπανήθηκαν για να προστατευτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι με την ίδια λογική θα κινηθεί η κυβέρνηση και στα ζητήματα της ακρίβειας και ιδίως στην ακρίβεια στην αγορά ενέργειας. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης η παρέμβαση στις αρχές Ιουλίου θα είναι πιο δομική η παρέμβαση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα είναι ψηλότερο το κόστος της ενέργειας λόγω της αναταραχής της διεθνούς αγοράς ανέργειας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στη βενζίνη δεν θα είναι οριζόντια η παρέμβαση και δεν θα επιβραβεύει όσους έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθόυν στις αυξήσεις των τιμών. «Έχω αίσθηση της επιβάρυνσης αλλά νομίζω ότι έχουμε ακόμα αντοχές ως οικονομία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά στα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν κατά την διαχείριση της πανδημίας βοηθώντας επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να έχουν ουσιαστικά σήμερα απόθεμα και άμυνες για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του πληθωρισμού.