ΥΓΕΙΑ

Αθηνά Λινού: Όχι εμβόλιο AstraZeneca στους 30άρηδες

«Βόμβα» έριξε γη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού αναφορικά με-των 30 και 39- με το εμβόλιο της AstraZeneca - «Οι περισσότερες χώρες που το εγκρίνουν είναι για μετά τα 55»
Αθηνά Λινού: Όχι εμβόλιο AstraZeneca στους 30άρηδες

Για τους εμβολιασμούς που αναμένονται να ξεκινήσουν με το AstraZeneca στην ηλικιακή ομάδα 30-39 το επόμενο διάστημα σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια τάχθηκε ενάντια στο να κάνουν οι 30αρηδες το εμβόλιο της AstraZeneca και αναρωτήθηκε γιατί αποφασίστηκε αυτό ενώ όλες οι χώρες γνωμοδοτούν να γίνει στους άνω των 55.

«Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει, όπου το έχουν εγκρίνει, είναι για μετά τα 55 (…) δεν ξέρω γιατί η Επιτροπή και η Πολιτεία το έκαναν αντίστροφα απ’ ό,τι το κάνουν όλοι οι άλλοι. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου, έπρεπε να ενθαρρύνουμε μετά τα 50», τόνισε.

Η Αθηνά Λινού πρόσθεσε επίσης ότι «η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί. Σε αυτή την ηλικία, αυτός ο αμελητέος κίνδυνος του 2 στις 100.000 ή λιγότερο, είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί».

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα


Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς -εκτάκτως λόγω αποθεμάτων του
εμβολίου Astrazeneca-που αφορά τις ηλικίες 30-39 ενώ από την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απρίλίου για την ηλικιακή ομάδα 40-44, ενώ από το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 45-49.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την ηλικιακή ομάδα 30-39 όσοι κλείσουν ραντεβού από την Μεγάλη Τρίτη, από την επόμενη μέρα θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ