Νεκρός άνδρας από λεπτοσπείρωση – Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ 15 μέρες
ΥΓΕΙΑ

Νεκρός άνδρας από λεπτοσπείρωση – Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ 15 μέρες

Έφυγε από τη ζωη άνδρας που είχε προσβληθεί από λεπτοσπείρωση
Ένας 57χρονος από τη Ζάκυνθο έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του τοπικού νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στις 2 Ιανουαρίου από συγγενείς του.
 

Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν αμέσως και ξεκίνησαν εξετάσεις για να βρουν τα αίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά περίπου 10 ημέρες διαπιστώθηκε ότι ευθύνεται το μικρόβιο της λεπτοσπείρωσης.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, όπως προβλέπεται ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Τελικά την Τρίτη και μετά από δύο εβδομάδες μάχης για τη ζωή, ο 57χρονος, απεβίωσε. Το θλιβερό περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στις υγειονομικές αρχές της Ζακύνθου, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες, δεδομένου ότι η κατάσταση που επικρατεί στο νησί, μπορεί να χαρακτηριστεί ως υγειονομική βόμβα.

 

Με τους όγκους των αμάζευτων σκουπιδιών που είναι γεμάτα ποντίκια και αδέσποτες γάτες και σκύλους, με τον βιολογικό να λειτουργεί οριακά και να υπερχειλίζει, με τα λύματα να καταλήγουν στο ποτάμι, την ελλιπή υδροδότηση, τις συνεχείς βλάβες στα δίκτυα αποχέτευσης και υδροδότησης και την κακή ποιότητα του νερού, η ανησυχία εντείνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας κατοικούσε εντός του αστικού ιστού της Ζακύνθου, σε περιοχή που θεωρείται επιβαρυμένη υγειονομικά, αναφέρει η ΕΡΤ.

Οι υποθέσεις για τον τρόπο που μπορεί ο 57χρονος να προσβλήθηκε από λεπτοσπείρωση είναι πολλές. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκε κάποιο δάγκωμα, θα μπορούσε να έχει κάποιες ανοικτές πληγές από τις οποίες να εισήλθε στον οργανισμό του το μικρόβιο ή ακόμα και να άγγιξε κάτι μολυσμένο.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr