Πλεύρης: 1η Ιουνίου η απόφαση για τις μάσκες
ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: 1η Ιουνίου η απόφαση για τις μάσκες

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τη χρήση μάσκας και τους υγειονομικούς

Δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα καμία απόφαση σχετικά με τη χρήση μάσκας, καθώς όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, οι αποφάσεις θα ληφθούν την 1η Ιουνίου σχετικά με τις περιπτώσεις στις οποίες θα διατηρηθεί η χρήση της, αναλόγως και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την απόφαση της να παραμείνουν εκτός ΕΣΥ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μέχρι το τέλος του έτους.

Σχετικά με τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στους κάτω των 60 ετών, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει τις σχετικές αποφάσεις και τις οδηγίες των Ευρωπαϊκών Υγειονομικών Οργανισμών.

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή, τόνισε ότι περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες όπως τον προσωπικό γιατρό που αποκτά δωρεάν ο κάθε πολίτης, τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία αλλά και την αξιολόγηση των δομών υγείας δημόσιων και ιδιωτικών, σε σχέση με τις λοιμώξεις και τις επιπλοκές.

Υπενθυμίζεται ότι παρά την άρση μέτρων που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαΐου, αποφασίστηκε η παραμονή του μέτρου της μάσκας, το οποίο από τους ειδικούς χαρακτηρίζεται ως ήπιο. Συνεπώς, εξακολουθούμε να φοράμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και αυτό αποτελεί και ισχυρή σύσταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Στους εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται μάσκες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr