ΥΓΕΙΑ

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν τα παιδιά από 5-11 ετών

Υπάρχουν παιδιά που νοσούν βαριά», τόνισε ο Θεοκλής Ζαούτης, Πρόεδρος ΕΟΔΥ
Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν τα παιδιά από 5-11 ετών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε την ανάγκη ολοκληρωμένης προσέγγισης στον εμβολιασμό που θα συμπεριλάβει και τα μικρότερα παιδιά, όταν το επιτρέψουν οι κλινικές μελέτες.

 

«Πολύ σημαντικό να εμβολιάσουμε τα παιδιά και τα μικρά. Υπάρχουν παιδιά που νοσούν βαριά», τόνισε ο Θεοκλής Ζαούτης, Πρόεδρος ΕΟΔΥ.

Ήδη η Pfizer, αναμένει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων για την έκτακτη χορήγηση του εμβολίου της σε παιδιά. Αν εγκριθεί θα ανοίξει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των παιδιών και στην Ευρώπη.

Ο Αλμπέρτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ότι είναι αποτελεσματικό κι ασφαλές για τα παιδιά από 5-11 ετών και περιμένουμε να το εγκρίνουν οι Αρχές».

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά αναφέρθηκε στο νέο αντιικό φάρμακο που θα προστεθεί σύντομα στη μάχη κατά του κορονοϊου: «Κάνουμε μελέτες για φάρμακο από το στόμα και το θετικό είναι ότι η θεραπεία θα γίνεται στο σπίτι. Είμαστε αισιόδοξοι».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ