Προσοχή: Ανακαλείται γνωστή ξηρά τροφή σκύλων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή: Ανακαλείται γνωστή ξηρά τροφή σκύλων

Η ανάκληση έρχεται μετά από λάθος στην παραγωγή που είχε ως αποτέλεσμα δυνητικά αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D

Την ανάκληση της γνωστής ξηράς τροφής σκύλων Purina Pro Plan Veterinary Diets EL Elemental (PPVD EL) της Nestle Purina PetCare Company, ανακοίνωσε ο FDA.

Η ανάκληση έρχεται μετά από λάθος στην παραγωγή που είχε ως αποτέλεσμα δυνητικά αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D σε δύο επιπλέον παρτίδες προϊόντων από αυτές που ανακλήθηκαν προηγουμένως.

Η βιταμίνη D είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τους σκύλους.

Ωστόσο, η κατάποση αυξημένων επιπέδων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας ανάλογα με το επίπεδο της βιταμίνης D και τη διάρκεια της έκθεσης.

Η τοξικότητα της βιταμίνης D μπορεί να περιλαμβάνει εμετό, απώλεια όρεξης, αυξημένη δίψα, αυξημένη ούρηση και υπερβολικό σάλιο μέχρι νεφρική δυσλειτουργία.

Ζητείται από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που αγόρασαν σακούλες με το προϊόν που αναφέρεται παραπάνω να σταματήσουν αμέσως να ταΐζουν και να το πετάξουν.

Εάν εμφανίστηκαν σημάδια όπως απώλεια βάρους, υπερβολικά σάλια, εμετός, απώλεια όρεξης ή αυξημένη δίψα ή ούρηση στον σκύλο τους κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κτηνίατρό τους.

Σε κάθε περίπτωση δεν επηρεάζονται άλλα προϊόντα της Purina

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr