ΑΠΟΨΕΙΣ

Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με τον κορoνοϊό – «Παράδοση άνευ όρων» η χαλάρωση των μέτρων

Απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας δήλωσε ο γιατρός και ερευνητής των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με τον κορoνοϊό – «Παράδοση άνευ όρων» η χαλάρωση των μέτρων

«Η φάση του πολέμου εναντίον του κορoνοϊού τελείωσε και χάσαμε», υπογράμμισε o γιατρός και ερευνητής των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, εξηγώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων που αποφασίζουν η μια χώρα μετά την άλλη σημαίνει «παράδοση άνευ όρων». Ο ίδιος αναφέρθηκε δε και σε συναδέλφους του, γιατρούς, τονίζοντας ότι «αυτομολούν και θέλουν συνθηκολόγηση με τον ιό».

Όπως είπε ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο Σκαι, ο ιός επεκτείνεται παγκόσμια γιατί του το επιτρέπουμε, ενώ το παγκόσμιο κύμα μολύνσεων και θανάτων αυξάνεται συνεχώς.
«Βασιζόμαστε στον στρατηγό- καλοκαίρι που ρίχνει την πανδημία», επισήμανε.

Ειδικά δε για την Ελλάδα, ανέφερε ότι θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, καθώς υπάρχουν 300.000 μη εμβολιασμένοι, αλλά κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση. «Η ανοσία κατεβαίνει και δυστυχώς αυτοί που ήταν προστατευμένοι πριν ένα χρόνο να κάνουν το εμβόλιο, δεν είναι πια. Αυτό θα κάνει την Ελλάδα ολοένα και πιο ευάλωτη», τόνισε.

Ο ερευνητής των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι ο κορονοϊός δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους ιούς, καθώς κάνει κάτι φοβερό. «Κάνει ένα επιδημικό κύμα τόσο κοντά, που το ένα πάει πάνω στο άλλο. Είχαμε τη Δέλτα και ήρθε από πάνω η Όμικρον. Αν συνεχίσει να τα κάνει, θα έχουμε στα χέρια μας μια φοβερά κακή γρίπη για πάντα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ