Απασφάλισε η Παλαιστίνια Τζίτζι Χαντίντ και πήρε θέση για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Απασφάλισε η Παλαιστίνια Τζίτζι Χαντίντ και πήρε θέση για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ

Η Τζίτζι Χαντίντ έσπασε τη σιωπή της για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ που άφησαν νεκρούς τουλάχιστον 1.400 Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Το 28χρονο σούπερ μόντελ, του οποίου ο πατέρας Μοχάμεντ, 74 ετών, είναι Παλαιστινιακής καταγωγής, έκανε μία ανάρτηση στο Instagram με την οποία καταδικάζει την «τρομοκρατία αθώων ανθρώπων» υπό το κίνημα της Ελεύθερης Παλαιστίνης και έστειλε την αγάπη και την στήριξή της στους Παλαιστίνιους και Εβραίους φίλους της.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία και καθημερινά που αθώες ζωές αφαιρούνται από αυτή τη σύγκρουση – πάρα πολλές από τις οποίες ανήκουν σε παιδιά. Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαράζω για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που έχω καθημερινά», ανέφερε αρχικά η Χαντίντ ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Αισθάνομαι επίσης ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου να το καταστήσω σαφές, όπως το έκανα πριν: Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό Εβραίου».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Η τρομοκρατία αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα της “Ελεύθερης Παλαιστίνης”. Η ιδέα ότι όντως έχει τροφοδοτήσει έναν επώδυνο, μακροχρόνιο κύκλο αντιποίνων (που κανένας αθώος άμαχος, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός, δεν αξίζει να είναι θύμα) και βοηθά στη διαιώνιση της ψευδούς ιδέας ότι το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης = αντισημίτης. Αν πονάτε καθώς μοιράζομαι τα συλλυπητήριά μου σήμερα με τους αγαπημένους μου, Παλαιστίνιους και Εβραίους, σας στέλνω την αγάπη και τη δύναμή μου – όποιος κι αν είστε.

«Υπάρχουν πολλά περίπλοκα, προσωπικά και έγκυρα συναισθήματα, αλλά κάθε άνθρωπος αξίζει τα βασικά δικαιώματα, τη θεραπεία και την ασφάλεια. ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την εθνότητα ή το πού γεννήθηκαν. Ξέρω ότι τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά ή δεν θα γιατρέψουν τις βαθιές πληγές τόσων πολλών, αλλά προσεύχομαι για την ασφάλεια των αθώων ζωών, πάντα», κατέληξε το μοντέλο.

H ανάρτηση που έκανε η Τζίτζι Χαντίντ

View this post on Instagram

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Τόσο η Τζίτζι Χαντίντ όσο και η αδελφή της, το supermodel Μπέλα Χαντίντ, 27 ετών, υποστηρίζουν έντονα το παλαιστινιακό ζήτημα και έχουν παρευρεθεί σε πορείες και διαδηλώσεις. Τον Μάιο του 2021 οι δύο αδερφές ξεσήκωσαν θύελλα λόγω μιας ανάρτησης στο Instagram που έλεγε ότι το Ισραήλ δεν ήταν μια χώρα, αλλά μια γη που εποικίστηκε από αποικιστές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr