Απίστευτο: 5χρονη πέθαινε από στρεπτόκοκο Α και οι γιατροί συνέστηναν ενεργειακό ποτό
ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο: 5χρονη πέθαινε από στρεπτόκοκο Α και οι γιατροί συνέστηναν ενεργειακό ποτό

o πατέρας της είπε ότι μετέφερε την πεντάχρονη στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπέλφαστ τρεις φορές προτού εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας όταν είπε ότι νόμιζε ότι πέθαινε.

Συγκλονίζει η μαρτυρία πατέρα που έχασε την την 5χρονη κόρη του από στρεπτόκοκο Α στην Ιρλανδία χθες και όπως περιγράφει την είχε πάει τρεις φορές μέσα σε τρεις ημέρες στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι πρέπει απλώς να ενυδατωθεί με Lucozade.

Η Στέλλα Λίλι ΜακΚόρκιντειλ, από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, η οποία πέθανε χθες, έγινε το ένατο θύμα στρεπτόκοκκου Α στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ανέπτυξε μια απειλητική για τη ζωή της επιπλοκή στο συνήθως ακίνδυνο μικρόβιο.

Οπως περιγράφεται στη Daily Mail, o πατέρας της είπε ότι μετέφερε την πεντάχρονη στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπέλφαστ τρεις φορές προτού εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας όταν είπε ότι νόμιζε ότι πέθαινε.

Άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου και ο ΜακΚόρκιντειλ την πήγαινε στο γιατρό από τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

«Νομίζω ότι θα είχε δύο επιπλέον μέρες μάχης».

Ο πατέρας της θυμήθηκε πώς μετέφερε τη Στέλλα-Λίλι στο νοσοκομείο την πρώτη μέρα, αλλά τον έκαναν να νιώθει «υπερβολικός πατέρας» και τον συμβούλεψαν να της δώσει Lucozade για να τη βοηθήσει με την αφυδάτωση.

Μετά τη δεύτερη επίσκεψή τους την επόμενη μέρα, οι γιατροί εστειλαν ξανά τη Στέλλα-Λίλι στο σπίτι. Μέχρι την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, το κοριτσάκι επέστρεψε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς είπε «μαμά, νιώθω σαν να πεθαίνω».

Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε λοίμωξη στο στήθος και ανησυχούσαν ότι μπορεί να έχει σήψη. Μετά τον έλεγχο του αίματός της, επιβεβαιώθηκε ο στρεπτόκοκκος Α, είπε ο πατέρας της. «Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ολόκληρο το σώμα της έκλεισε, πέθανε για πέντε λεπτά και την επανέφεραν», είπε στην εφημερίδα.

Στη συνέχεια κρατήθηκε σε τεχντηό κώμα με τη χορήγηση αντιβιοτικών. Η Στέλλα-Λίλι πέθανε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε στη MailOnline:

«Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια ΜακΚόρκιντεϊλ μετά τον θάνατο της Στέλλα-Λίλι. Κάθε πτυχή της φροντίδας που έλαβε, εξετάζεται προσεκτικά. Ο θάνατος ενός παιδιού είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός για την οικογένεια και τους φίλους και σε τέτοιες τραγικές συνθήκες δίνουμε στην οικογένεια χώρο να θρηνήσει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr