Διευθυντής ζωολογικού κήπου ζήτησε να σκοτώσουν κατσίκες για να τις φάνε
ΔΙΕΘΝΗ

Διευθυντής ζωολογικού κήπου ζήτησε να σκοτώσουν κατσίκες για να τις φάνε

Διευθυντής ζωολογικού κήπου κατηγορείται ότι σκότωσε τέσσερις κατσίκες και τις σέρβιρε σε χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Ένας αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι τα ζώα σφάχτηκαν και μαγειρεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και έθεσαν όσους τα έτρωγαν σε κίνδυνο, καθώς ήταν «ακατάλληλα» για τροφή.

Ένας πρώην διευθυντής ζωολογικού κήπου στο Μεξικό, σύμφωνα με το skynews,σκότωσε τέσσερις κατσίκες πυγμαίους του ζωολογικού κήπου και τις σέρβιρε σε χριστουγεννιάτικο πάρτι, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα ζώα της συλλογής του τοπικού ζωολογικού κήπου στη νότια πόλη Chilpancingo φέρεται να είχαν πωληθεί, ανταλλαγεί ή φαγωθεί υπό τις εντολές του Jose Ruben Nava.

Αλλά η πιο σοκαριστική κατηγορία διατυπώθηκε από τον διευθυντή άγριας ζωής του κρατικού τμήματος περιβάλλοντος, ο οποίος δήλωσε ότι ο Νάβα έβαλε να σκοτώσουν και να μαγειρέψουν τέσσερις αρσενικές κατσίκες πυγμαίους του ζωολογικού κήπου για ένα συμπόσιο στο τέλος του έτους.

Ο Fernando Ruiz Gutierrez δήλωσε: “Αυτά τα τέσσερα ζώα σφάχτηκαν και μαγειρεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και σερβιρίστηκαν ως φαγητό στο πάρτι για το τέλος του έτους.

“Αυτό έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που τα έτρωγαν, επειδή τα ζώα αυτά δεν ήταν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση”.

Το κρατικό τμήμα περιβάλλοντος δήλωσε ότι μια ζέβρα ανταλλάχθηκε με εργαλεία, ενώ τα ελάφια και τα βοοειδή Watusi ανταλλάχθηκαν με ιδιώτες, χωρίς τη δέουσα λογιστική παρακολούθηση.

Δεν ήταν σαφές αν ο Nava είχε κατηγορηθεί επίσημα για την υπόθεση ή αν είχε δικηγόρο.

Ο Νάβα αντικαταστάθηκε ως διευθυντής του ζωολογικού κήπου στις 12 Ιανουαρίου μετά το θάνατο ενός ελαφιού εκεί.

Φέρεται επίσης να αντάλλαξε τη ζέβρα του ζωολογικού κήπου με κάποια εργαλεία που χρειάζονταν για να φτιάξει πράγματα γύρω από τον χώρο, αλλά μια επιθεώρηση δεν εντόπισε τέτοια εργαλεία στις εγκαταστάσεις.

Το Μεξικό αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πρόβλημα με ιδιώτες που αποκτούν παράνομα εξωτικά ζώα.

Για χρόνια, οι έμποροι ναρκωτικών στο Μεξικό ήταν γνωστό ότι έφτιαχναν ιδιωτικά θηριοτροφεία με λιοντάρια, τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Μερικές φορές δραπετεύουν, σπέρνοντας πανικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr